Min första tanke var: "I helvete..."

In med kortet i bankomaten, hålla tummarna, be till Gud. Klicka in pinkoden, vänta lite, trycka på knappen till "penga-kvittot", be lite till. Tillslut: +2,43 kr.
Så här har jag gjort i fem dagar nu, väntat, väntat och åter väntat på studielånet. Tillslut bad min mor mig att kolla upp det på internet. Varför jag inte fått mina pengar, som just nu, i detta skedet, är ett STORT problem. Så jag loggade in. Såg att jag fått mail på csn och öppnade mailet. Det stod: Vi har tyvärr inte kunnat sätta in dina pengar då dina poäng du behöver inte kommit till oss än." Min första tanke var: "I helvete..."
Tillbaks på noll. En vecka väntan i onödan. Så jag blev lite sur. Är det denna förbannade skola som glömt skicka in mina poäng, eller är det så att skolan av någon konstig anledning tagit bort de?

Jag var nyss på expeditionen och förklarade mitt problem.
De sa: Du är berättigad.
Jag sa: Men poängen har ju inte skickats in till csn än.
Jag skrattade lite åt mig själv där.
De sa: Men gör så här, ta ett bevis på att du har dina poäng och gå bort till csn-kontoret, som ligger här borta, och prata med de.
Så det är det jag ska göra.
Och vänta lite till.

Kan man ha alla fyra på planen?

Och då är första omgången spelat av CL.
United fick tyvärr 0-0 hemma mot Villareal, trots att Ronaldo hoppade in med en halvtimme kvar av matchen. Så otroligt skönt att han är tillbaka.
Men nu då? Kan man ha alla fyra, Ronaldo, Berbatov, Tevez och Rooney på planen? Ska man flytta på Giggs eller Nani och låta Rooney spela vänsterytter? Ska bli intressant och följa...

Bayern Munchen fick 1-0 hemma. Med blotta skräcken ska tilläggas, men jag tror att de fixar det. Svår grupp, javisst, men efter avancemang har de spelat 4 tuffa macher och har det i blodet.

...den bästa skolmaten jag någonsin har smakat på...

Jag sitter just nu framför datorn på min partnerskola. Slutar om cirka en timme. Har nyss haft lunch och måste berätta:
Skogsbrynsskolan har den bästa skolmaten jag någonsin har smakat på. Det är alltid två rätter, ett långt salladsbord, ett bord med mjuka och hårda mackor och lite pålägg.
Idag var det tacos och grekisk sallad. Jag är proppmätt.
Ska ha bild om ett litet tag.

Det är något av de stora lagen som ska ta hem det här i år...

Okej, lite om världens just nu roligaste tävling. Champions League.
Jag såg Inter vinna över Panathinaikos igår på ett mindre imponerande sätt. 2-0 efter två fina assist av Sveriges enda superstjärna. Det såg trögt ut av det lag som ska imponera anfallsmässigt efter två kreativa nyförvärv.
Två skrällar, Cluj vann över skadedrabbade Roma och det cypriotiska laget fick oavgjort mot Werder Bremen. Annars var det som det skulle.

Det är något av de stora lagen som ska ta hem det här i år. Kanske Chelsea, kanske Real Madrid, kanske Barcelona, kanske Man United, kanske Inter.
Icke, säger spågubben inom mig. Inter kommer att vinna mot de sämre lagen men förlora mot de bättre precis som de andra åren, trots ny demontränare. Barcelona har även de värvat ny kraft, men tappat bättre. Real Madrid värvade ingenting, kommer inte att klara hela vägen. Man United vann förra året, och hur mycket jag än vill att de ska ta det i år igen, så gör de inte det. Inget lag har lyft bucklan två år i rad i modern tid. Chelsea kommer att gå långt, kanske hela vägen.
Men vinner, det gör Bayern Munchen. Jag har inte läst någon journalist som tror att de vinner, alltså mindre press.
De har även ett bra lag, ett riktigt jävla bra lag. Offensivt är en guldgruva med Ribery, Schweinsteiger, Toni, Klose och Podolski.

Vänta och se!


Som en armbåge i mellangärdet...

Hon betonar alla ord. Säger inte "De tycke ja är intressant", när man pratar. Utan "DeT tycker jaG är intressant". Hon vill att alla ska höra hennes fantastiskt fina svenska. "Som man skriver ska man prata", tydligen.
Hon ler inte.
Inte en endaste gång. På tre veckor.
Varje gång vi ska påbörja en ny uppgift ursäktar jag mig. Måste på toaletten. Måste ringa ett samtal. För att framför spegeln le åt mig själv, för att de nästkommande två timmarna sitta och fundera på vad döden egentligen innebär. 
Ler jag ler jag själv.
Skrattar jag, skrattar jag själv. För mig själv. Kanske inombords, kanske rätt ut.
Men inte hon.
Det känns som en armbåge i mellangärdet varje gång hon öppnar munnen.
Hon gnäller. Hon är från Eskilstuna, eller i närheten.

Okej, ni kan kalla mig idiot och att jag "måste lära känna en person innan jag trycker ner henne på en blogg".
Men jag vet att ni någon gång stött på en person som får era inälvor att dras ut från brunhålet tills det ligger i en pöl och väntar på att hunden ska äta upp de.

Kanske är den personen jag. Men jag vill helst inte veta det i så fall.
Så jag hoppas att hon ALDRIG kommer att läsa denna blogg. För hon vet själv vem det är jag talar om.

Lite om TV...

Nu börjar det. Invasionen. Tv-serierna som jag suktat efter har haft eller ska ha säsongspremiär. Så nu blir det att längta varje vecka till nästa avsnitt kommer ut av dessa fantastiska tv-serier:

Entourage:

Har redan kommit ut ett avsnitt av säsong 5. Underbar feel-goodserie om ett liv man verkligen suktar efter. Sköna karaktärer och en vansinnig dialog. Avsnitt 2 kommer den 14:e.
Dexter:
Såg på Tankafett.se att det går att ladda hem första avsnittet av säsong 3 just nu. Olidligt spännande serie som får dig  att tänka till: Vem är din granne? Vem är egentligen din vän?
Lost:
Seriens pilotavsnitt slog rekord för dyrast avsnitt någonsin inom tv. Komplikationerna avlöser varandra i denna fantastiska serie. Börjar någon gång i februari.
Prison Break:
Jag tror att det bara är jag som ser på denna serie inom min umgängeskrets. Konstigt nog. Ge den en chans. Den är spännande, fartfylld och smart. 3 avsnitt av säsong 4 ute nu.
Scrubs:
Världens bästa komediserie (utan publik som skrattar). JD:s sista säsong, och det kan inte bli mindre än succé, skratt och tårar.
Flight of the conchords:
Vi fick nys om serien innan de blev så upphypad (tror det var Simon som såg ett klipp på Youtube.) Det går, precis som med Scrubs, att se om avsnitten flera gånger, då den tillbringar lycka och skratt oavsett hur många gånger man ser det. 

Hoppas jag inte missat någon nu. Om, påminn mig.

Surprise!

Buzz är kul. Jag tror att det skulle vara ett riktigt roligt förfestspel, sådär klockan 7-8 på kvällen, innan man blivit lite lullig. Men det är kul nycktert också. Jag, Jone, Calle och Pontus bunkrade upp med chips och godis framför den sistnämndas tv och spelade några omgångar av Buzz.
Då han klev in.
Han ringde mig ett par timmar tidigare och sa att han väntar på ett telefonsamtal från ett jobb han söker, så han måste stanna där uppe en vecka till. Han lurade mig. Och jag som trodde att VI skulle lura DE. Men, men, han klev in, det blev ett litet kramkalas. Och allt blev som det ska vara.
Välkommen tillbaka. For now.
Det första vi ska göra är att erövra E-tuna ikväll.

Men först, derby mot Kolsva, där vi vinner med 6-1. Sen middag med laget, sen några öl.
It's gonna be a good day.

Kännetecken!

Hur ser man när Journalisten fått för mycket alkohol i kroppen?
Ser ni någon likhet mellan dessa bilder?








WTF is wrong with your eye?


...och då är man befogad...

Jag var uppe på expeditionen idag och snackade med receptionisten. Jag hade fått 19,5 poäng, och 7,5 som kommer snart. Ska söka studielån ikväll. Det är så skönt att allt är avklarat. Nu kan man kanske söka lägenhet på riktigt...

Men pengarna. Dessa förbannade pengar.
Jag fick lön den 27:e. Betalade morsan 500, farsan 400, Jone 2200, kläder för 1500, 2 st. 3-räkningar för 900, Ålandkryssning 600, tåg till Eskilstuna, tåg hem...
Nu är jag fattig. Igen. Och det är så jävla tråkigt. Vill ju göra det jag vill göra utan tanke på vad det kostar. Men det gör det. Det kostar att leva.
Nu väntar jag på studielånet.

Det tär på en...

Jag borde vara ung, pigg, glad. Men igår tog det stop. Jag vet varför, en halvtimmes sömn natten innan gör ingen människa på humör. Men va fan, ve firade en polares födelsedag. Det känns som om jag svikit inte bara mina vänner, utan också mig själv. Det är inte likt mig. Jag var på festhumör i bilen när vi åkte hem, jag shottade turkisk peppar och drack öl. Men väl hos Pontus sa kroppen nej. Jag slocknade direkt när jag kom hem.

Men först, kryssningen. Eller om man kan kalla det kryssning. När vi kom till hamnen och skulle vänta på att få gå ombord klev en vakt ut med en man omkring sig. Eller man och man, en gubbe i sina bästa år. Runt 70 skulle jag tippa på. Gubben var så full som bara en i mitt sällskap kan bli. Han vinglade och tappade väskan, satte sig på marken och tittade om han hade pissat på sig. Det hade han. Just då tänkte jag 'jaha, det blir hytten hela resan då'...
Vi satte oss på en bar, hela sällskapet, med mig, min far, min farbror, Mats, Pontus och Danne. Tog en öl och vann 100 spänn på en spelautomat. Kvällen blev redan lite bättre. Men den hundralappen var slut redan en kvart efter att vi klev ombord, på en annan av båtens spelautomater.
Vi kom i stämning, sjöng lite karaoke, dansade lite, och kvällen blev helt plötsligt riktigt bra...
Så allt som allt: Tack för en bra resa!

Jag sov en halvtimme. Vaknade illamående men glad.

Så jag vill be om ursäkt för mitt beteende igår kväll. Jag var inte i mitt esse. Men nästa helg, då kommer jag hitta tillbaka till gamla toppformen. Tro mig!

En sak till som gör mig strålande glad:
ENTOURAGE ÄR TILLBAKA!!!!!!!
I kväll går första avsnittet av femte säsongen i USA, och imorgon bitti går det att se den här!
Oh, how wonderful!!

Klara!

Med 5 omgångar kvar av division 4-serien är nu KBK klara för division 3 nästa säsong.
Efter matchen idag så kan inget lag gå om oss. Vi är ostoppbara. Visst är det tråkigt att man sitter på bänken den matchen man vinner serien på, men så är livet. Inget att hänga läpp för.
Matchen då. 6-0, siffrorna säger utklassning, spelet sa inte det. När första halvlek stod och vägde slog han till, Mannen med Målsinnet. Tero Pakanen gjorde 3 mål på fem minuter och matchen var över. Andra halvlek var en transportsträcka.
Men vi är inte nöjda. Vi ska visa att vi är i fel serie och ska krossa allt motstånd!

Om bomber och granater!

Tänkte snacka lite fotboll.
Tranferfönstret stängde igår natt, och det var ett par hektiska sista timmar. Berbatov skulle bara skriva på för United näår City gav sig in i leken. City ja, lagets förre ägare sålde klubben igår och de nya arabägarna sa att City nu skulle bli Englands största klubb. Så de tog i med hårdhandskarna. De vilel ha Mario Gomez, David Villa, Robinho coh sno åt sig Berbatov framför ögonen på Ferguson. Som inte lät det hända. Istället slog bomen ner. Med 16 minuter kvar av transferfönstret slog de till. Robinho, som var ute i frysboxen i Real Madrid eftersom han inte fick som han ville, gå till Chelsea, valde istället Manchester City.
Bomshakalack!

Men United fick Berbatov, tur det.

Och IFK förlorade igår. Motherfucker!

RSS 2.0