Tillbaka från ö-länderna!

Jaha, då var man tillbaka då.
Huset står kvar.
Gitarren är kvar. Ostämd, men i fint skick. Dags att börja på den där svenska skivan nu kanske.

I fredags eftermiddag åkte jag. Jag blev väldigt glad när farsan kunde fixa så jag kunde kolla på mini-dvdn på vägen ner. Men surnade till rejält när den halvvägs in i första filmen la av utan förklarlig anledning. Så det blev 5 timmar med Café, musik och "20 frågor" med morsan. Men det gick fint. Väl där nere skulle förtältet sättas upp. I regnet. Jag körde ett litet skämt att min biceps gjorde ont när jag hamrade. Det fick jag höra hela helgen. Men det var ju bara ett skämt.
Skit samma.

Lördagen gick ut på att shoppa lite. Jag hittade ett par skjorts och en t-shirt, mor och far betalade. Snällt. Jag hittade även två par solbrillor och en bok jag tänkte läsa på tåget hem.
Det är dansbandsveckan på just den campingen. Mycket folk, ganska många ungdomar. Det var ett jävla drag i stugorna. Men jag satt inne och kollade på film. På kvällen drog jag och pappa (som inte dansar numera) till Borgholm och spelade lite minigolf innan vi satte oss på en restaurang och käkade och drack lite öl. Vi pratade om hans liv (jag hoppas att jag nån gång kan dela med mig av det. Han har levt ett ganska intensivt liv. Bloggen kanske? Jag fick nämligen hans tillåtelse...). Kvällen avslutades med en timme på en pub, där två pojkar i 17-årsåldern spelade och sjöng lite covers. De körde I'm Yours och slaktade den. Totalt.

Tåget hem på söndagen gick inte år att läsa boken jag köpte, utan att kolla lite film Jag kikade på "We are Marshalls" igen och "Rendition." Ganska bra S. Tät. Spännande.

Jone skjutsade hem mig från tågstationen. Vi såg finalen. Spanien var det bästa laget under turneringen och var värdiga vinnare. 

På tal om ingenting av det ovanstående.
Ingen får säga att det inte finns några risker med att jobba med barn. Idag lirade jag fotboll med 5 grabbar. Alla mot mig. När det stod 5-5 kom jag fri med målvakten då ett ben kom framför mina. Jag halkade till i det våta gräset och det hördes ett "knäpp" i mitt högra knä. Jag kunde inte ens cykla hem. Jag har riktigt ont just nu. 
Och inte ens straff fick jag. De tog bollen och vann med 6-5. 
Revansch utlovas. Och då är det krig! 

Filmtipset.

Nej det blir faktiskt inget filmtips idag, men väl en varning!
Se INTE "The happening".
Ni vet vilken jag menar. M. Night Shyamalans (?) nya film om folk som av någon konstig anledning börjar ta självmord. Och om ni väl bestämmer er för att se den, låt inte de första 5 minuterna, som faktiskt är ganska hyggliga, lura er. Resten är en soppa utan dess like. Dålig story, usel musikval och ännu sämre skådespeleri (va fan då Mark!!). Den enda som kommer någorlunda undan är Zooey Deschanel.
Night har tappat greppet rejält.
Från den riktigt bra "Sjätte Sinnet"
till luriga och intensiva "Unbreakable"
och den ganska spännande och helt godkända "Signs"
till den sega men stjärnspäckade "The Village"
och den barnsliga och ganska dåliga "Lady in the Water"
till denna överreklamerade och fantasilösa "thriller".
Och det som brukar vara Nights styrka, slutet, piskar en här i ansiktet som ett bambuskott. Den dåliga varianten alltså.
Betyg: F

Nej, se hellre charmiga och snygga "Kung Fu Panda":

Back on square one...

Så har man börjat jobba igen på Västersol. Det känns riktigt bra, och kul. Jag gillar faktiskt det jobbet. Idag blev det lite sommarlovsmorgon, två brännbollsmatcher, en fotbollsmatch, två teckningar, två sagor och två kafferaster. Och kulorna rullar in som det ska, det går bra nu.
Men jag behöver fortfarande låna runt tre tusen av Journalisten till Halmstad, jag kommer inte få lönen till dess.

Har även klippt mig idag, och skurit mig på en rakhyvel. Ett litet jävla sår på fingret, med det slutar aldrigt att blöda.
Känner mig också rätt krasslig, hoppas inte på feber nu när jag börjat jobba.

Be även till alla era gudar alla dagar fran till Halmstad att vädret ger oss nåd.

Du minns väl att du har minnen kvar också?

Så här två dagar efter...

Jag har tänkt, jag har läst, jag har analyserat. Men förstår fortfarande inte hur det Svenska landslaget kunde bli så överkörda av Ryssland. Zlatan sa att dert sena målet mot Spanien gav de sämre själförtroende. Hmmm....? 
Visst är Ryssland världens största land, men absolut inte världens bästa.
Nu snackas det om Lagerbäcks vara eller icke vara i landslaget. Det är kul, det där. Han har tagit oss till 5 raka mästerskap (hur det gått i de kan vi väl glömma), så helt fucking missnöjda kan vi väl ändå inte vara.
Men jag måste ge med mig, han är lite feg ändå. Han ville ha 0-0, det syntes lång väg, Sverige blev tillbakapressade och slog långbollar mot en ensam Zlatan. Det går inte i EM. Han har även tagit ut EMs äldsta lag, och jag som trodde det var Italien som var det.
In med Berg, Lindgren, Bjärsmyr och Larsson, ge de en chans. Det kan ju inte gå sämre.

Då var det slut för den här gången...

Sverige - Ryssland 0-2.
Efter en av de absolut sämsta matcherna jag sett Sverige spela. Sista 10 minuterna sket jag i att kolla. Satte mig framför datorn istället.
Fy fan.

5 dagar sedan...

Först av allt vill jag be om ursäkt till mina 7 läsare av anledning till den dåliga uppdateringen. Men jag är inte värst. Jag har en kompis som skaffade en blogg men ångrade sig dagen efter. Och jag måste erkänna, bloggandet är överskattat.  Det kanske är så att för många använder sig av det och det är inte orginellt eller kul längre. Bloggandet i vår krets kanske håller på att dö ut...?

Ikväll är det sista matchen innan uppehållet, ett välbehövligt uppehåll. Vi har 10 raka vinster och ikväll kommer den elfte, med moi i målet.

Och imorgon ska Sverige ta klivet mot kvartsfinal i EM. Mot Holland.

Vad göra...?

Igår åskade det så mycket att strömmen gick två gånger under en tiondelssekundperiod, datorn startades om under Football Manager och kylskåpet pep där nere. Plötsligt hördes glassbilens medlodislinga utanför. Jag hade 60 spänn och tänkte köpa mig ett paket. Men den stannade aldrig, utan bara körde vidare.
Idag är det mulet ute. Så vad ska man göra en ledig dag, utan sol och vänner. Film? Jag tror inte det, men det kommer säkert bli så ändå. Städning av rummet? Jag borde, men det kommer förmodligen inte att bli av. Spela in min nya skiva? Ja, kanske, nån låt i alla fall.
Nej, det blir ingen rolig dag idag, även fast man är ledig...


Två helt underbara segrar!

Först...
Om vi hade förlorat mot Hallstahammar idag hade vi "bara" varit 4 poäng före de i toppen. Vid vinst hade poängen varit 10 före.
I halvtid låg vi under med 2-0 (jag tar nog på mig ett av målen) efter försvars/målvaktsmisstag. Vi hade mycket boll men skapade ingenting framåt. I omklädningrummet i halvtid såg det ut som om många hängde med huvudet, och jag tänkte 'det här tar vi nog aldrig...'. Men tji fick jag. Vi flyttade upp en man extra i anfallet och tryckte på med fler folk. Det gav utdelning. När det återstod cirka 25 minuter kvar satte Ralle dit 1-2, fem minuter senare Tero till 2-2. När Idling sedan fick lägga straff när klockan stod på 80 minuter, trodde jag att vi hade vänt matchen.
Men målvakten tog den.
Tre minuter senare tog Ralle bollen och skulle slå en frispark i en bra position. Bollen skruvade sig runt muren, målvakten slängde sig, men bollen rasslade bakom. Vi hade vänt matchen!

Och...
Jag sa åt Jone att 'nu får snart Zlatan visa något i landslaget'. Sekunden senare tog han emot ett inkast, vände om och passade Henke som spelade tillbaka (poäng till Jone), och Zlatan sköt en vrist i borte krysset! Drömmål och välkommen tillbaka till landslaget!
10 minuter senare "gick" Petter Hansson in bollen (poäng till Jone) och segern var i hamn.
Underbar öppning på EM för Sveriges del!

Vilken fantastisk kväll!
Jag kommer att somna gott ikväll...

Filmtipset.

Chaos Theory (2008)
Drama/Komedi


Ryan Reynold visar än en gång i denna film att han har ett större register än att spela i highschool-komedier. Han är mycket bra. Ja, rent ut sagt fantastisk. En av mina nya favoriter.
   Frank Allen lever ett bra liv. Han har gift sig med kvinnan alla vill ha, har en underbar 7-årig dotter och har ett bra jobb med en bra lön. Hans liv styrs av tidsplanering och allt han ska göra skrivs ner i kalendern. Till exempel går han hemifrån till jobbet exekt klockan 08.18.
   När han en dag får reda på att han är och har varit steril sedan födseln, slänger han allt han trott på i graven. Han slåss mer, han dricker mer, han knullar mer. Och streakar under en hockey-match. Kaos har tagit kommandot i livet.
Humorn finns där, men är mer åt det svarta hållet, så skratt blir det inte. Några fniss kan däremot förekomma. Men det spelar ingen roll, det är underhållande på ett helt annat sätt. Allt kan hända. Och allt händer nästan. Frank tappar kontrollen fullständigt.
Lägg därtill bra skådisar i övrigt och ett mycket bra soundtrack så har ni en mycket underhållande en och halvtimme framför er.

Betyg: F F F F

Avspark!!!

Ikväll smäller det. EM-slutspelet 2008.
16 lag. En vinnare.
Mitt tips? Jag vågar knappt tippa.

Aftonbladet har ett spel där man med hjälp avv fiktiva pengar kan köpa sig ett lag som med hjälp av mål, assist och bra spel skrapar ihop poäng till lite priser. Jag har gjort ett lag som ser ut så här:

Diego Benaglio (Schweiz)
José Bosingwa (Portugal) - Joan Capdevila (Spanien) - Dario Srna (Kroatien) - Josip Simunic (Kroatien)
David Jarolim (Tjeckien) - Andres Iniesta (Spanien) - Simao (Portugal) - Bastian Schweinsteiger (Tyskland)
Cristiano Ronaldo (Portugal) - Miroslav Klose (Tyskland)

Målvakten - dels en stor chansning (hemmaplan i ryggen, vill visa sig från sin bästa sida) och dels att pengarna tog slut.
Backlinjen - Bosingwa skrev på för Chelsea och huserar på Portugals högerbacksplats. Tillsammans med Ronaldo tror jag Portugals högersida blir grym. Capdevila är ett fynd. Bra vänsterinlägg. Även Srna är ett fynd, då han garanterat kommer att starta på Kroatiens högermittfält.
Mittfältet - Spanien är ett av förhandsfavoriterna med sina snabba passningar och omställningar. Iniesta blir tongivande. Simao kommer att spela vänsterforward i Portugals tremannaanfall. Även han ett fynd. Schweinsteigers Tyskland kommer att krossa Österrike och Polen och Schweinsteiger kommer att slå inläggen som Klose nickar in.
Anfallet - Ronaldo är världens bästa spelare och kommer han upp i samma nivå som i United kan ingen stoppa honom. Lagkapten och dubbla poäng. Klose kommer att göra minst fyra mål i EM, förmodligen fler, då Tysklands grupp är den enklaste.

Let the game begin!!

Blev lite nervös där ett tag...

Av en slump tittade jag på inbetalningsuppgifterna på stugan i Halmstad. Och fick se att jag haft fel på inlämningsdatumet. Istället för den 6:e, på fredag, skulle vi betala in pengarna...IGÅR. Fick en sjujävla panik när jag såg på baksidan om att "batalas inte pengarna in i tid så avbokar vi stugan!". Slog en signal till Jone och bad om pengarna idag, jag gjorde samma sak med Pontus. Sedan ringde jag Campingen och talade med den trevligaste rösten jag kan.
Men det var lungt. Hon skulle skjuta fram betalningen.

Igår krossade vi IK Franke med 6-0. Jag fick inte röra gräset med knäna en enda gång, om man inte räknar med uppvärmingen.

Nu ska jag ut i solen och plugga matte-tentan.

Jaha....?

Genrepet: Sverige - Ukraina 0-1.
Fick Lagerbäck några frågetecken utsuddade?
Nja...
Jag fick dock. I mål, Shaaban eller Isaksson? Ja, vem fan tror ni?
Känner jag den Lagerbäckska stabiliteten rätt sätter han nog Alexandersson på högerbacken, men vad gör han åt platsen framför? Stabilitet = Bissen, Kreativitet = Chippen.
Håller Linderoth? Jag tror faktiskt tyvärr inte det, hans kärlek till ytan framför den svenska backlinjen var inte i balans idag, så Svensson borde starta mot Grekland.
Anfallet är den enda lagdelen som håller världsklass.

Men nog spekulerat, MIN startelva mot Grekland är inte alls så som Lagerbäck skulle ha, men man får ju drömma lite...

4 - 2 - 3 -1
Isaksson
Alexandersson - Mellberg - Hansson - Nilsson
Svensson - Linderoth (om han hittar tillbaka till storformen)
Elmander - H. Larsson - Ljungberg (om han slutat fega i närkampspelet)
Zlatan

EM-Guldlaget?

Mmmmm?

Kan inte sluta tänka...om jag hade reagerat 5-10 sekunder tidigare, istället för att äta min jävla kebab, vad hade hänt?
Hade den fega jäveln legat, eller hade jag också legat?

Zzzzzzzzzzzz...........

Fan.
Jag orkar egentligen inte skriva, orkar inte åka och bada, orkar inte spela musik. Min ork är inte närvarande just nu.

Dagen igår började nervöst. Jag stod som gatumusikant och tjänade ihop 118 spänn..........

Nej, jag orkar fan inte skriva nåt mer.
Ett jävligt onödigt inlägg, jag vet.
Och ber om ursäkt.
Jag skriver senare idag, kanske.

RSS 2.0