Founded by kings and eagles...

Från mitt nya album (det låter coolt):

That's up to you:

http://www.purevolume.com/morgankall

+ att jag har ändrat ljudet på min sång i "We will react to all the things"...

...en liten juvel...

Jag vet att de flesta av er redan läst det här, men jag kan inte låta bli:

Ur King:
Andreas Halldén, tv-kollega, designer på Björn Borg och vän
om Musse Hasselvall:
 - För att vara så kort har Musse ett alldeles för långt könsorgan, och han inte sen att påpeka det. När han träffar nya människor mäter han deras hand, från handleden till översta fingertoppen, och frågar: "Är det inte konstigt hur kroppen fungerar, att kuken alltid är lika stor som hela handen?" Och han har ju stora händer också. Dessutom har han ett födelsemärke längst upp på kuken som ser ut som en liten juvel.
Det måste nästan vara ett bevis för att man är för bra polare...

Ut ikväll.
Igen.

"Live for nothing...or die for something" - John Rambo

Jag såg nyss "Rambo IV" med farsan. Måste vara machofilmernas machofilm. Fanns det en Oscar för den råaste filmen skulle Rambo, utan tvekan, ta hem det.
   Två soldater avrättar små barn med varsin kula i hjärtat, en annan slänger in ett barn i elden, kvinnor våldtas, ben och huvuden flyger som fåglar...behöver ni mer?
   Sylvester Stallone då? Jo, han kan fortfarande. Med den grövsta rösten i actionhistorien sliter han av strupen på en kille, hugger av huvudet på en annan och sätter sig vid en kulspruta och från en meters avstånd skjuter typ hundra kulor så att den tredje bara blir till slamsor.
Sevärd? Ja. Men har man en svag mage och ett svagt hjärta är detta ingenting för dig. Som tur är så har jag inte det..
Men jävlar vad blodig.

Döm inte hunden efter håret (eller nåt sånt)

Jag får ha lite självdistans i alla fall. Det är inte mitt motto, men väl en mening man kan använda när man inte har ett perfekt liv. Jag har ingen motorbåt för 18 miljoner, inget reklamkontrakt och inga groupies som flockas runt mig som eldflugor runt en brasa. 
   Men det är också att man undrar när man ser ett par tjejer i 19-årsåldern går hand i hand nerför gatan. Är det riktig kärlek, eller vill de baral visa världen att "här är vi, lika tajta som Thelma & Louise"? Jag vågar inte tippa.
   En annan sak jag undrar är när jag ser en tjej i 16-årsåldern i tjock, fluffig jacka, en kort kjol, med ingenting under förutom ett par långa strumpor upp till knäna (och troligtvis ett par trosor), gåendes nerför samma gata med ett par gigantiska solbrillor. "Ja okej, det är kallt, men soler skiner ju, så det måste ju vara varmt, och min idol är ju Lindsey Lohan".
Hon kanske inte har några trosor på sig i alla fall?
   Och så går jag ner för samma gata, med orange skägg och ovårdat hår, och det går inte att undra vad just samma människor tänker om mig: "Vilka är hans föräldrar, Tintin och Bob Dylan?".
Så. Man får ha lite självdistans i alla fall.


Till den där lilla filmnörden som finns i oss alla...

Dan in real life: Vet ni vilken film det är?
Visste väl det. Du om någon Jone, borde veta. Men det kanske du inte gör. Men du borde. Steve Carell är ju med.
   Dan (Carell) är en engagerad ensamstående pappa, som har en egen frågespalt i en tidning. När hela hans familj samlas stöter han oväntat på Beth (Juliette Binoche), hans drömkvinna. Hon är intelligent, rolig och råkar dessutom vara hans brors flickvän... Dan, mannen som har alla svar, upptäcker snart att det är väldigt svårt att följa sina egna råd.
   Filmen är ett liten guldkorn i alla förutsägbara dramakomedier. Rolig, tragisk och sorglig, men inte för rolig, inte för tragisk och inte för sorglig. En helt perfekt blandning. Steve Carell är ett komiskt fenomen, det visste vi innan. Men han har även en dramatisk sida i sitt register.
Betyg: F F F F

Greek:
Jag har börjat med en ny serie (konstigt?). Greek handlar om en nörd som går igenom sitt livs äventyr: College. Han vill helst av allt bli med i en förening (som Beta Gamma Beta och liknande) och bli av med oskulden. Låter det bekant? Det är det, men oj så underhållande. Jag tror jag betade av de 10 första avsnitten på tre dagar, mellan allt pluggande och fotbollsspelade. En resa ut från den gråa verkligheten.
Rekommenderas otroligt mycket!!!

Muskelvärk...

Jag är här.

Jag var på bokrean igår och köpte den tjockaste boken jag någonsin köpt.

image22

960 sidor om världens bästa flmer.

144 spänn!!! AHHHH!!!

Lite uppdatering då...
I lördags försvann den lilla tvivel jag hade om det är något fel på mina nya skor. Utgång blev det, och vilken kväll sen! Hockey-bockeyn började bra, efter fyra minuter eller nåt, ledde vi med två mål. Sen började Örjan bli Salo och Tero bli Gretzky. En mycket svidande förlust, värre än mina fötter efter slutsignalen. Vad det blev behöver inte veta.
Hemma hos Roos bjöds det på en god "Taco-tårta" med trevligt sällskap och lite karaoke. Sen nalkades det utgång. Vi svängde förbi Pontus och hämtade upp honom, innan vi gick till Lotus, lite runda om fötterna. Väl där beställde jag två Smirnoff Ice och fick betala hutlösa 144 kronor! Svenska! Men det är lungt, jag fick mitt studiemedel idag.
Vart jag sov? Vart tror ni.
Hos Pontus. Med Jone bredvid mig. Bögigt.

Dubbeln blir (förhoppningsvis) en singel...

Det skulle bli en helg med musik, dans och polare. Två dagar i rad! Men men, det är något fel på mina nya skor, någon makt som gör att det inte går att gå ut på krogen. Förra helgen var det Jone som inte mådde 100%, igår var det jag. Låt mig bortförklara mig.
Det började bra. Jag drack två öl hemma och tittade på några Vänner-avsnitt, tog tåget med Jone till E-tuna och hamnade på Nybron, där vi käkade och drack lite vin. Efter det blev det en cider. Efter det gick vi till Pontus och drack lite groggar. Efter det orkade jag inte dricka mer.
Så. Den hemska blandningen öl, vin, cider och grogg gjorde att min mage tog smällen. Utmattad och tömd la jag mig på Pontus säng och hade svårt att hålla ögonen öppna. Jag sov där. Två timmar senare kom pojkarna hem från krogen. När jag vaknade sov Jone bredvid mig, Pontus i sin säng tillsammans med Simon och Robin i garderoben för att "det är varmast därinne". Tror aldrig jag har vaknat upp med en kille bredvid mig någon gång.

Ikväll blir det andra bullar. Jag har skippat groggen och köpt lite cider istället, för ikväll SKA jag ut!
Nu blir det Lost, en baguette och senare lite hockey-bockey med laget, innan Roos står för käket.
Och skorna? Jag ger de en chans till.


Bajs.

I'm back!
Och luktar inte bajs, inte vad jag tror i alla fall. Jag kanske har vant mig vid ödören.
Hur var det då? Jo, det var helt enkelt...(jag tänkte mig en ordvits, men det skulle vara för förutsägbart, så jag skiter i det. Fan, det kom en i alla fall.) Vi fick reda på hur allt som man slänger i toaletten blir till drickvatten. Väldigt inspirerande. Tänk er nästa gång när ni dricker ett glas kallt, gott vatten.
Nu ska jag hem och läsa lite teknik. Jag får se om jag hinner med lite yoga. Jag ringer annars.

Blir det dubbeln i helgen, boys?


Gladiatorerna nästa!

Jag vet inte riktigt vad som hänt med undervisningen, men oftast är det faktiskt, jo FAKTISKT, rätt kul att gå i skolan. Som igår. Vi var på Faktorimuseét i Eskilstuna, det är som Tom-Tits med större och mer avancerade grejer. Där fick vi gjuta (en kapsylöppnare), göra papper (av peppersgegga), trycka eget på papper (Ante the man...) och framförallt: Smida. Ni vet, när man stoppar in en metallstång i 1700 graders ugn och bankar på den med en slägga. Det var otroligt kul, ni måste testa. Man känner sig som en sån där hårig, svettig man på medeltiden som smider svärd. Väldigt manligt. Beröm av läraren fick jag också, när han sa att det var tråkigt att jag var med, då han inte kan skälla på mig för att jag inte gjorde fel.

Idag åker vi till Västerås för att se hur det fungerar i reningsverket. Hur det slutar kan jag berätta sen. När jag kommer hem och luktar bajs.

XOXO


Två dagar senare...

Har inte riktigt haft orken att skriva något på ett par dagar, men gör ett försök nu när jag väntar på att tåget ska ta mig hem.

Melodifestivalen:
Betyg 1-5

Ola
- 2
Växte efter andra lyssningen. Men har han bra sångröst. Nja...jag är skeptisk.
Lasse Lindh - 1
Han skrev låten natten innan deadlinen. Det märktes.
The Nicole - 1
Hon kan tala sju språk flytande. Men för allt i världen inte sjunga.
Alexander Schöld - 2
Tråkigare person får man leta efter. Rätt schysst låt dock.
Rongedals - 3
Det var som när Barnsley slog Liverpool. På bortaplan! Mika gånger 2.
Sanna Nielsen - 3
Bästa låten. Lite klyschig Celine Dion-inspirerad, men oj så fin.
Andra Generationen - 1
Det bästa var väl åndå när trumslagaren slog sönder trumman.
Johnson & Häggkvist - 3
En väldig upphypad låt, ganska tam också. Men vilka artister!

Jag kan inte hålla med Jone. Jag tycker att Björn Gustavsson är riktigt bra. 21 år och en sjujävla scennärvaro.

Too much tequila?

Denna uppdatering är till dig Simon. Du missade ganska mycket, men nästan ingenting.
Kvällen började bra med kortspel, cider och musik. Vi snackade och var glada. Sen började Jone...
Han var kaxig, dryg och väldigt full. Kallade folk för saker, svepte lite tequila och ramlade in i Emmas spegel. Jag kunde inte låta honom följa med ut, så jag ringde hans morsa så hon fick komma och hämta oss. Väl ute ramlade han omkull på gatan och jag fick lyfta bort honom flera gånger. Han tappade troligen sin mobil också i sina fall.

Så det var väl ingen jättelyckad kväll. Han kommer inte ihåg någonting av igår och det kanske är bra.
Jag gav honom uppdateringen nyss, och han skämdes. Det kommer nog en ursäkt på hans blogg.
Håll utkik.


Zzzzzzz....

Det är lugnt, det lugnt, jag är vaken, jag är vaken.
Mina ute-skor gick sönder igåg. Jag skulle böja mig ner och dra ur en kontakt efter jag och pappa hade spelat klart, då det knakade och framsidan av skorna öppnade sig som en rövhål. Jag är lite sur, och trött, så det var därför jag skrev rövhål.
Men, men, vi fick "lönen" efter förväntan, så för de pengarna kan jag köpa nya skor.
Annars gick det bra igår. Inte perfekt, inte dåligt. Det var rätt kul, när man väl kom in i stämning. Att medelåldern var 85 spelade inte så stor roll. Vin dracks i måttliga mängder bland tanterna, så de hade troligen också trevligt.

Det första jag frågade när jag satte på micken var: "Hur många här inne var det som röstade på Christer Sjögren i Melodifestivalen i lördags, räck upp en hand?" Hur många som räckte upp en hand? Ingen, noll, zero, zupp. Hur fan kunde han gå vidare?
Konspriation?
Min specialitet.

Och vinnaren är...

Jag orkar inte vänta, och jag vet att ni också är nyfikna på vem som vinner mackan...

Här är de tävlande som inte vann:
Emma: Om du vill vinna måste du skriva varför du vill ha mackan. Om du nu vill ha den.
h0e: Dåliga förlorare tycker vi inte om... 
Johanna: Ändra INTE på mina regler! Då vinner man ingen macka.
Simon: Att muta domaren gör ingen glad! Det var nära att jag blev lockad, men jag är professionell.
Calle: Det är meningen att du ska äta mackan själv. Tycker om inställningen dock. En hedrande andraplats!
Du anonyme: Du är seedad. Du kommer få din macka i alla fall...
...jag är väldigt besviken över att Jonatan inte var med i tävlingen. Du får ju välja ett paket smör om du vill.

Och vinnaren är...

Pontus: Det var sista gången du gav mig skuldkänslor!
Skriv i kommentarsfältet vad du vill ha på din macka. Det blir troligen en baguette, så tre pålägg blir bra.

GRATTIS!

En alla hjärtans dag-spelning

Pappa är stressad. Svär i varje mening: "Var fan la vi dem de?", "Va i helvete, det funkar ju inte i alla fall!", "K*K!". Nej okej, det sista skrek han inte, men det är ganska mycket svordomar. Jag tror han får borsta tänderna lite extra ikväll. Min journalistpolares morsa frågade oss i måndags om vi ville lira på deras avslutningsfest (vet inte riktigt vad det är som avslutas), och jag blev ganska glad. Jag behövde pengarna.

Såg ni: jag BEHÖVDE pengarna. Inte längre dock. Idag fick jag mitt studiemedel. 9 lax. Jag skrattade lite för mig själv och åt en pizza för att fira, en stark pizza med jalapeños och tacokrydda. Det var olidligt starkt men gott.
Nu bär det snart iväg i alla fall. Jag finns inte på yogan, om nån undrar, för snart ska spelas lite Cat Stevens, Beatles, Lasse Winnerbäck och Brett Dennen. Och "When a man loves a woman" som är pappas val.
Det är ju trots allt alla hjärtans dag.


F**K YOU, fotgängare!

En rätt rolig sak hände mig nyss. Jag var på väg till skolan, tänkte väl på "spelningen" jag och min käre far ska ha ikväll. Innan jag gick ut från tåget, tänkte jag gå ner på stan och se hur mycket pengar jag hade kvar på kortet. Men i mina tankar gick jag istället mot ett övergångsställe mot skolan. En bil stannade, som bilar ska göra, men i sista sekunden gjorde jag en helomvändning och gick bort från övergångsstället. När bilen körde förbi, såg jag ett långfinger innanför fönstret. Först blev jag lite sur, sen skrattade jag.
Och det kanske ska tilläggas att det var en man i sina bästa 50 år.

Tävlingen om den åtråvärda mackan avslutas efter "spelningen". Håll till godo.

Till dess - Om allt vore perfekt, vore inget perfekt. Tänk på det.

Vinn!

Hej!
Nu är det min tur att ha en tävling!
Den som kan förklara för mig varför just DU är värd att vinna, kan få en macka med valfritt pålägg (inge guld eller diamanter, hihi).
Så skriv i kommentatorsfältet och den kan bli just DU som får äta den perfekta mackan!
Puss.

Till den där lilla filmnörden i oss alla.

Lost-producenten J.J Abrams är väl känd för att hålla tv-tittarna nyfikna. När nya "Cloverfield" först blev lanserad hette den enbart "Untitled J.J Abrams Project". När sedan titeln släpptes, kom också postern, där Frihetsgudinnan står utan huvud.



All hemlighetsmakeri gjorde att denna film upp upp som 1:a i USA. Jag har sett den.

Vad den handlar om?

Det börjar med en avskedsfest för Rob, som ska åka till Japan. Tillsammans med hans nära och kära blir det en fest med skratt och brustna hjärtan. Plötsligt skakar marken. Långt borta ser de en skyskrapa i lågor. Något, eller någon, förstör Manhattan.

Vad tycker jag?
Allt, och jag menar verkligen ALLT, filmas av en person genom en skakig handkamera.
Trots det är den visuellt perfekt.
Därför är det spännande och panikartat.
Men allt är inte en dans på rosor. Man blir lite åksjuk av kameran som åker fram och tillbaka varje sekund.
Det är som en korsning mellan "Blair Witch Project" och "Godzilla".
Nu blev ni sugna på att se den va?

Betyg: F F F


Men ahhh!

Joakim Palm, Robin Pettersson, Daniel Erixon, Kevin Blankstedt.....När man väl har hittat ett nytt gäng som man tror kommer att hålla i flera år framöver händer något sånt här. Är det vi? Är det vårat fel? Jag tror det. Vi tror att allt kommer att ordna sig tillslut, vi har nog ingen verklighetsuppfattning. Människor måste få leva sina liv så nära drömmen som möjligt.
Vi stödjer dig oavsett vad du gör, hur länge du är borta och vad som än kommer att hända. Vi kommer nog inte på någonting som får dig att ändra dig, JAG vill inte säga något som får dig att ändra dig. Du måste ju gå din egen väg, eller hur?
Så. Vi finns här för dig, isn't that right boys?

Gossip Girl?

Vad är det som är så speciellt med den här serien, när två av mina (manliga!) vänner följer den? Är den dramatisk, rolig, oförutsägbar? Faktiskt inget av det. Jag såg nyss på de två första avsnitten, och jag direkt säga att jag inte blev såld på serien. Den är rätt överskattad faktiskt. Ganska rejält överskattad.
Den handlar om kärlek och brustna hjärtan med USAs överklass-kids. Jag tycker mig känna igen det...
Visst Simon, de är snygga. Det räcker inte.
Nej, då följer jag hellre Heroes, Lost, Chuck och Prison Break.


Det var som -95, all over again...

Idag trodde jag att det inte skulle bli en vanlig skoldag, där tanter och farbröder skulle stå vid tavlan och prata om sånt man var tvungen att komma ihåg. Det var labbdag idag.
Skoldagen började ganska segt, men styrdes snabbt upp efter kafferasten med några mattespel, där moi var geniet. Jo, faktiskt. I min lilla grupp var jag det.
Sen tog hunger efter mat över hungern efter lärande, och McDonalds var stället som jag besökte.
Efter det var det dags att kliva in i laboratoriet. Vår lärare, en cool man med vit mustasch tog kommandot och berättade snabbt vad vi skulle göra. Lektionen bestod av klippa och klistra och ballonger och mashmallows och magneter och tärningar och batterier och mycket annat. Och. Vi fick sluta tidigare. Det var som att vara 9 år igen.
Imorgon blir det en välbehölig ledig dag efter sammanlagt två timmars sömn på tre nätter.
Typ.

- Kommunen säger att min syster har skolproblem, vilket är konstigt för hon har inte vart i skolan på två år.
Tjyvlyssning på tåget hem.
Avdelning: Det var som fan...

Från fejktuber och konstgräs...

Då är vi tillbaka från träningslägret/turneringen på Åland. Allt handlade om fotboll och mat och lite sömn, lite melodifestivalen (jag återkommer med det) och ganska mycket poker. Och en och annan manliga äckelheter..
Matcherna kan jag väl nämna så här i förbifarten, två förluster och tre 0-0 matcher (den sista 0-0 matchen förlorade vi på straffar). Alltså, 0 mål framåt och 3 insläppta (om man inte räknar straffmålen). Inte jättebra.
   Min egen insats? Om jag ska ha lite självdistans så måste jag säga godkänt, inte mer. Jag hade inte så mycket att göra, fick inte slänga mig ner på marken någon gång tror jag.

Så. Är det dags att kommentera Melodifestivalen, första delfinalen? Jag tror det.
Vi satt ett gäng grabbar och tittade på den med lågt ljud. Men man hörde. Det man ville höra och det man inte ville höra. Här kommer en sammanfattning av samtliga låtar, betyg och sågningen, där någon i sällskapen sa något som inte är så smickrande för de tävlande:

1 är sämst och 5 är bäst:

E-Type och Poodles: 2
Sågningen - Fan, han kan ju bara sjunga i E.

Face-84: 1
Sågningen - De är ju söta i alla fall.

Velvet: 2
Sågningen (?) - Hon har vart tillsammans med Markoolio. De delar vårdnad på hundarna.

Brandur: 1
Sågningen - Fan va han måste vara mobbad & Det kan ju inte vara kul o ha samma frilla som Gustav Vasa.

Michael Michailoff: 3
Sågningen: Vill han vara Andreas Johnsson eller?

Amy Diamond: 2
Sågningen: Det går ju o stoppa in en sockerbit mellen hennes glögg

Suzzie Tapper: 2
Sågningen: Fan vilken äcklig röst hon har

Christer Sjögren: -
Sågningen: AHHH!!! Fan va han är äcklig!

Bäst: Michael Michailoff
Sämst: Christer Sjögren
Men det var ändå "Det finns mirakel.." som man sjöng på dagen efter.
Den och "I Love Europe".

Skola.

Båt!

Om ungefär en timme, give and take a few minutes, sätter jag mig i bussen som ska ta mig till Åland. Ska jag ta med mig lite facklitteratur? NEJ! Men jag kommer ta med lite i alla fall.
Väl på Åland ska mitt lag spela fotbollsturnering på konstgräs. Ser fram emot, men inte klockan 8 på morgonen. Nej mina damer och herrar, inget sup. Tyvärr.

Jag har även börjat titta på Vänner igen. Jag har bestämt mig att se alla avsnitt, från början till slutet. Jag har väl en sisådär 300 avsnitt kvar...

En ny fråga...

En fråga som gäckat mig i flera år (där tog jag i, men i alla fall ett par dagar) är denna. Och ni som inte gillar äckelpäckelheter slutar läsa NU!!
.
.
.
.
.
.
.
.
Okej, här kommer den:
Skulle DU dricka ett glas häst...ehhh...host...sperma för 200.000 kronor

Jag vet mitt svar.

Tarzan kan inte skriva.

Så här lyder min inledning till reflektionen jag ska lämna in på fredag:

"Vi människor är nära besläktad med aporna. De har som vi människor tummar som gör att de kan greppa saker. De förstår när de felar och gör rätt. De är kärleksfulla mot sina barn. Precis som vi människor är. Men en av skillnaderna är de kan svinga sig mellan trädgrenar likt "Tarzan", vilket vi människor inte gör, inte lika smidigt i alla fall. En annan skillnad är att vi människor kan läsa. Vi människor kan skriva. Visst, en apa kan säker rita några streck på sanden med en pinne, men vad betyder det? Vad vill de säga? Försöker de kommunicera?

Jag vill inte jämföra ett barn med en apa, men något åt det hållet är det väl ändå? När ett barn på 6 månader vill ha sin napp, vad gör det? Gråter? Skriker? Pekar? Och det tar tid för oss vuxna att förstå VAD det verkligen vill när barnet försöker kommunicera.

Tack Gode Gud för utvecklingen."

Tror ni våran lärare gillar att jag jämför små barn med apor?


"Hela idén med språket är ju att kommunicera, och att tala om "fel" är därmed främst intressant när kommunikation inte fungerar som det ska och budskapet inte når fram."  - Fredrik Lindström


Kan Uggla kan jag...

Dagens skägg.

image19image20

Kommentar: Kul att mitt ansiktsuttryck är i det coolaste laget också...

Veckans fråga!

Vad skulle DU avstå ifrån i livet, om du var tvungen att välja en av dessa: Sex eller mat?

Svara gärna!


"Har du tänkt dig de som levde förr i tiden, de som inte visste vad snö var för nåt? Fan va rädda de måste ha blivit när nåt vitt kom från himlen. De måste ju ha blivit rädda och sprungit o gömt sig" - Simon Gummeson

Teckningen!

Så här blev teckningen jag ritade idag...

image18


Kommentar: Jag blev väldigt nöjd över molnen och regndropparna, perfekt färgkombination. När jag sen skulle rita huset, hade jag för stort självförtroende, och förstörde hela bilden. Som en dålig hårdporr av färger. Grymt besviken!

När tiden tar en paus...

Ni har väl troligen varit med om när tiden stannat. När sekunderna går lika långsamt som en sköldpadda på sömntabletter. När molnen har slutat sväva och långsamt faller ner på jorden. En sådan dag hade jag idag.
Lektionen bestod av att våran 67-åriga lärare stod mot fönstret och pratade om läs-och skrivinlärning. Hon svävade ut i berättelser om runstenar och vikingar och hennes hemgård. Själv gjorde jag en teckning och var nära på att gråta. Lektionen pågick i två timmar. TVÅ TIMMAR!!! Det ska man väl ändå genomföra utan gnäll. Men det var nära denna gång att jag ställde mig upp och lämnade rummet.
Min enda roliga grej var en meddelandekedja till Jone:

A: Seeegt!!!!
J: Kola?
A: Segare!! Typ som att äta ett bildäck!!
J: Mmm...själv sitter jag o snuffar framför nya Sälen-filmen
A: Fucker!! Skulle nog dö utan en snuff just nu!
J: Föreläsning?
A: Typ ja! Jag skriker! Nu ska vi sluta!

Det var en tjej som tuggade på en ölkorv också.
Sexigt.


Världens...

Jag har här sammanställt fyra "världens..." som tyvärr inte får så den uppmärksamhet de förtjänar:

Världens fulsnyggaste skådespelare: Uma Thurman
Världens roligaste enformiga spel: Yazzy Yahzzy Yatzy
Världens krångligaste namn på ett roligt enformigt spel: Yatzy(y?)
Världens "det kunde ha blivit en skitkul" översättning: "Varm hund"
Världens sexigaste tecknade figur: Jessica Rabbit
image17

Framsteg eller bakslag?

Jag satt och väntade på tåget ham från Eskilstuna, när en forna klasskamrat, från lågstadiet, gick förbi. Hon hade färgat håret mörkt!!!
Okej, det var inte det som chockerade mig mest. Framför sig hade hon en vagn på hjul, och i vagnen låg ett litet spädbarn.
Vi sa hej till varandra, och jag undrar fortfarande om det var hennes barn...
Aldrig har jag känt mig så ung som jag gjorde då.
Tack gode Gud för det.

Ännu en härlig måndag!

Dåtid.
Klockan 06.00 vaknade en trött pojke av att "Overkill" med Colin Hay spelades på telefonen.
Den börjar med dessa ord: "I can't get to sleep". Och nej, det kan han verkligen inte heller. Han ligger halv två på söndagsnatten och tänker att "nu, nu måste jag sova, jag kommer att sluta ögonen och inte öppna de på hela natten". Två minuter senare ligger han klarvaken, ögonen öppna och tycker att det är varmt i rummet.
Bort med det tjocka, fluffiga täcket! Istället blev det ett luftande påslakan.
Och tänkte "fan vad kallt det blev." Tillbaks med det tjocka, fluffiga täcket. 
  
Han är inte riktigt säker på när han somnade. Det kan ha varit när han drömde sig bort om de där tre önskningarna har vill ha av en "ande" men inte får.

Men. Han vaknade i alla fall, som tur är. In i duschen, på med datorn och kläderna innan han tog sig friheten att dricka en kopp grönt te. Han kan ju inte dricka kaffe på morgonen. Fem i halv åtta började han få lite panik. 9 minuter innan tåget skulle gå. Det blev cykeln, eftersom hans pappa inte var redo att åka än. Det kunde ha blivit ett stort misstag...

Nutid.
...Klockorna ringer, bommarna går sakta ner, full fart på den mycket isiga vägen, en snabb vänstersväng, åker på ett gupp, ner med bakhjulet på isen, halkar, ser hans liv passera förbi, tar emot sig med vänsterfoten, hjärtat slår väldigt fort, den tunga andningen avtar efter en stund. Det var nära hans första "klotning" i år.



Nu är JAG tillbaka igen. Jag har väldigt mycket att göra. Läsa lite och skriva 2500 ord till torsdag. På fredag åker jag iväg till Åland på träningsläger, så den dagen blir det inte mycket plugg. 
Tror inte ens jag kan träna ikväll. Jag får se hur långt jag kommer.  


Filmer -08!

Det här späder väl inte på ryktet om jag som filmnörd va?

De här filmerna kommer jag ligga med år 2008:

Batman - The Dark Knight

se trailer:
http://www.imdb.com/title/tt0468569/trailers-me708114551

10.000 BC
se trailer:
http://www.imdb.com/title/tt0443649/trailers-me60817648

Semi-Pro
se trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=LuGJ7AtD1Hc

Get Smart
se trailer:
http://www.imdb.com/title/tt0425061/trailers-me60843468

Wanted
se trailer:
http://www.imdb.com/title/tt0493464/trailers-me60873718

Be kind rewind
se trailer:
http://www.imdb.com/title/tt0799934/trailers-me60934803


Sen finns det ju andra, som tyvärr inte släppt en trailer än. Men när de kommer, så upplyser jag er.

Den där comebacken...

Jag har en vän.

      Vi kan kalla honom "Brian".


"Brian" hängde ut mig på sin blogg med meningar som "Jag tycker att det som Nick gör är ett hån mot livet" och "Jag tycker helt enkelt att han kastar bort sitt liv."

Så här kommer den där oförutsägbara comebacken, är ni med?


Vad jag gör min lediga dag:

  1. De flesta dagarna går jag ut och går i 45 minuter ungefär. För att få lite frisk luft.
  2. Jag måste alltid (alltid!) sätta på högtalarna och spela gitarr i ett par timmar eller mindre. DET är ett beroende.
  3. Jag läser facklitteratur och skriver examinationer för att få en bra utbildning och ett bra jobb.
  4. Jag ser på film när jag inte har något att göra.

Varför tror du då att jag slarvar bort mitt liv framför filmer på datorn? För att jag skrev det som jag skrev i onsdags, när jag var seg som f*n hela dagen? Eller för att varje (jovisst..) gång du kommer upp till mig så sitter jag framför datorn. Där är det ömsesidigt.

Och varför vet du inte allt detta? Jo, för att du JOBBAR när jag är ledig.

Den här veckan har jag sett på 5 filmer. "Before the devil know's you're dead", "Gone Baby Gone", "He was a quiet man", "Hitman" och "Revolver". Tre av de såg jag i onsdags.

Skriv inte det du inte vet. Och häng aldrig ut en bästa polare så där.


RSS 2.0