I brist på annat...

Här kommer en sammanställning av min lediga dag:

10.09 - Kliver upp ur sängen.
10.18 - Äter en frukost bestående av fil med müsli, två mackor och lite multivitaminjuice medan jag tittar klart på "Before the devil knows you're dead". Denna kritikerrosade film (5a av Expressen!) handlar om två bröder som rånar sina föräldrars juvelbutik. Men rånet går vansinnigt fel...
Den är rätt seg, det var därför jag såg den i omgångar, men den mäktar med lysande skådespelarinsatser av såväl Phillip Seymor Hoffman som Ethan Hawke och Albert Finney.


Betyg: F F. Trots insatserna.

13.31 - Dagens bästa film, hittills. "Gone Baby Gone" är Ben Afflecks regidebut och handlar om en 4-årig flicka som blir kindappad av en knarkande mamma. Ett par detektiver, en man och en kvinna, tar åt sig uppdraget.
Mycket stark regi och mycket starka scener. En film i tiden (jag tänker på Madeleine). Med Bens lillebrorsa Casey, Morgan Freeman och Ed Harris. Rekommenderas starkt.

Betyg: F F F F
Nu ska jag äta lite hamburgare...

15.55 - Japp. Hamburgarna var goda. Jag sköljde ner de med några glas multivitamindryck och vilade ögonen på rätt många avsnitt av My Name is Earl. Efter detta tänkte jag sätta mig och spela lite Football Manager, men när jag väl kom upp fick jag se att mitt rum inte var i det bästa skicket. Dags att sätta på lite musik och ta fram dammsugaren...

16.46 - Så där ja, rummet städat och jag hann till och med att lägga in en laddning i tvättmaskinen. Vad ska man hitta på nu i 45 minuter innan det är dags att åka till träningen?

23.31 - Träningen gick bra. Det var inte den där vanliga onsdagsträningen med löpning. Väl hemma fanns en kebabpizza för mig att äta. Mums... "He was a quiet man" stod på tur, en drama/komedi med Christian Slater och Elisha Cuthbert. En kontorsdrönare funderar på att döda alla sina medarbetare, men lyckas inte uppbringa modet för att ta steget. En ödesmättad eftermiddag korsar dock Bob Maconel linjen från potentiell mördare till hjälte när han räddar den vackra Venessa från en annan mans pistolkula...En ganska lätt film, men en stark historia.

Betyg: F F F

Jag såg även när United, och Ronaldo (!) vann enkelt över Portsmouth med 2-0.

Nu blir det Conan O'Brien och sömn.


Spinning och match, ingen bra kombination!

6-6.
Statistiken ljuger ibland. Jag var inne på fyra mål framåt och inget bakåt, men gjorde min sämsta insats hittills denna säsong.
Jag blev lite orolig i måndags när Mr. Målvakt berättade att den årliga hockeybockeyn-käk hos Roos-Utgång blir den 23 februari, samma dag som min omtenta. Ja, omtena på en lördag. Fy fan...
Men den skrivs klockan 9 på morgonen, så det är lugnt, jag kan vara med och bidra lite mål framåt.
Imorgon är dock en slaggardag. Ingen skola att åka till och inga böcker att läsa. Ahhh....

Det börjar bli lite kul nu, det som händer i skolan utanför klassrummet.

Igår var en sån där dag...

Fullast igår? Pontus.
Jag hade mina aningar när han ramlade ner från stolen och inte kunde komma upp självmant.
Annars var förfesten grym. Tekken med öl och kortspel med cider. Kan inte bli bättre. Lotus stog som vanligt på schemat och stället var totalt fullpackat. Vissa människor kunde man prata med, andra skratta åt. Det enda som gjorde att kvällen inte blev mer än "kul", var en viss finsk(?) svarttaxichaufför som inte kom den tid som var beräknad. En hel, kall halvtimme satt vi och väntade på honom. Usch...

Idag satt jag själv vid sekretariatet och tittade på när 13-åringar spelade fotboll. Segt var bara förnamnet.
United spelar, 1-1 mot Tottenham. Men det är lungt. Det blir vinst.

Lördag 26/1, Party!!!

Första Budweisern öppnad, nyss ätit bacon med makaroner, Best of Borat på datorn och Sverige vann nyss den mycket spännande matchen mot rivalerna Norge med 36-34. Ahh... Nästa stop: E-Town!
Där borta blir det väl kortspel (dricka-regler såklart) och musik innan anhalt Lotus står på schemat.
Litteraturen håller jag på att läsa, snart klar.
Det går bra nu!
Det är bara de där j***a pengarna som fattas.

Vad vore livet utan problem?

...som flickan sa.
I måndags satt jag tillsammans med 183 studenter och väntade på att mitt namn skulle ropas upp. Det gjorde det inte. Jag hade tydligen inte accepterat min egen anmälan till kursen och blivit struken. Idag ringde jag till den ansvarige för lärarprogrammet och hon skulle göra sitt bästa för att försöka få in mig. Hon sa att det förmodligen kommer att lyckas. Med det är inte det enda problemet. Studiebidrag och studielån. Man måste vara inskriven för att få en studieförsäkran för att därefter få pengar från CSN. Jag tänkte ringa till CSN och fråga om så verkligen var fallet, om jag inte får några pengar alls imorgon. Men min personliga CSN-kod är förvunnen så min far, som städade området kring datorn, kommer hem och hjälper mig att leta. Om jag blir inskriven men inte får några pengar, kan jag ändå inte gå kursen.

Och jag har fått ett j***a virus på min dator.

Men vad vore livet utan problem. Det är ju de som gör en människa starkare.
Och svagare på samma gång.
Tyck synd om mig.

Heath Ledger död...

Han slog igenom i "Tio orsaker att hata dig". Sedan följdes storfilmer upp: "Patrioten", "En riddares historia", "Monster's Ball" och  "Brokeback mountain". Sen tog det slut. Jag är inte i sorg, men det är väldigt sorgligt och overkligt. Undra om nya Batman kommer släppas nu, där han spelar Jokern?
Jag är en stor filmälskare och har sett många filmer med honom. Det känns ganska overkligt att jag inte kommer att få se några nya filmer med honom. Kanske Batman. Hoppas Batman. Bättre hyllning kan han väl knappast få.
image16

Ett livslångt lärande...en livslång kamratskap...

Jag pluggar till lärare. Oavsett hur många ord jag läser, hur många blad jag skriver och hur många år av rutin så finns det alltid något att lära. Att bedöma, berömma och att kritisera på rätt sätt. Hur ska jag någonsin kunna bli en fulländad pedagog? Det går inte. Men det är en fantastisk utmaning. Det är därför, min vän, jag vill bli det jag håller på att bli.

Vad vill du bli? Journalist, okej, vad mer? En farsa, en förebild, 82 år?
Det är 60 år kvar. 22,630 dagar, 543,120 timmar och 32,587,200 minuter. Huvudräkning du vet.
Så varför har du bråttom? Har du det? Vad vill du göra i år?
Gör det.
Solen går inte upp förrän om några timmar och en ny dag gryr. Möjligheter nalkas och nya nödvändigheter lärs in.
Du är ju bara 22. Du har några minuter kvar att göra det du vill.
Gör det.
Jag finns här.
Grattis.

NAHHH!!!

Sitter. I skolan. Väntar. Har inget att göra. Bloggar. Onödigt. Har ändå inget att skriva. Sällskap igår. Anchorman. Hon skrattade lite. Om det var bara för att jag skrattade vet jag inte. Men det gör inget.
Imorgon behöver jag nog inte åka in till skolan. Hoppas jag. Tror jag. Kommer jag?
Nu vill jag ha lite kaffe. Kanske. Ni vet vad som händer när jag dricker kaffe på morgonen. Är det värt det?

Jo vänta, jag har nog lite att skriva. Lördagens bravader:
Det blev en oerhört spontan utgång. Egentligen skulle vi sitta och hjälpa Jone att skriva sitt manus, och pojken hade med sig lite vin som vi andra pojkar fick smutta på. Det blev starten till att vi ville göra något drastiskt. Tio över tio lämnade vi hemmet och begav oss till Pontus lägenhet, ovetande VAD vi skulle göra. Väl hos honom drog vi fram en kortlek och hade världens roligaste förfest på kortast möjliga tid. Efter en timme var vi redo att ta Lotus med storm.
Även fast vi samlade in all alkohol vi hade (det var inte mycket), var det överraskande kul ute.
Dansmovsen vi använde ska nog inte göras i någorlunda nyktert tillstånd, med det gick. Adrenalinet tog större plats i kroppen än alkoholen.
Efterfest med kyckling, potatiskroketter och Entourage. Ahh...
Hem till Pontus. Sömn.

Trött.

Skivans första spår!

Nu har ni väntat länge nog.
Det kanske inte är singel-material, men den kommer på skivan i alla fall. Och ni måste ju ha nånting som gör att jag inte blir bortglömd. Så mina damer och herrar:

We will react to all the things (that's gone wrong)

www.purevolume.com/morgankall

Trevligt. trevligt....

Jag lovade att skriva i bloggen om jag vann i bowling. Det gjorde jag, även efter en stark andraserie från min motståndare. Mat, Vänner och bowling. Allt gick som på räls utan pinsamma tystnader (jag har försökt komma på när, men kommer inte ihåg). Så tack, det får vi göra om. Inte samma saker, men du förstår vad jag menar...

Today, it's a football-day. Jag och Jone ska sitta i sekretariatet (Hoppas a-hallen!) i sporthallen och titta på när småungar lirar boll. Sen blir det hemgång och lite Premier Leauge (stavas det så?).
Jag måste njuta av dessa lediga dagár innan skolan börjar på måndag. Fr.o.m på måndag går vi varje dag i veckan, 9.15-16.00, fram till schemat tar slut.
Jag vill nästan gråta.

Men det är lungt. Jag kastade in mig i detta själv, och det är det här jag verkligen vill hålla på med.

God Morgon!

-en låt är klar, kommer snart på purevolume.com!!

Charlie Wilson's War

Julia Roberts har inte setts på vita duken sedan "Oceans Twelve", 3 år sedan. Detta är hennes comeback. Hur sköter hon sig. Sämre än förväntat faktiskt. Hon kommer i filmen från Houston och hennes fejk-dialekt är så konstlat så man blir mörkrädd. Samma sak med hennes överflöd av smink.
Men allt är inte ris i den här filmen. Man får faktiskt se henne i bikini. Tajtare än vad jag trodde.

Tom Hanks spelar kongressmannen och playboyen Charlie Wilson som hjälper Afghanistan från Sovjetunionens invasion genom att ge de vapen så de kan skjuta ner asen själva.
Jag har aldrig varit så förtjust i politiska, sanna, långa, filmer. Denna film är politisk och baserad på en sann historia, men tack gode gud inte lång. 92 minuter, om man inte räknar med eftertexterna. Man får med allt som man behöver veta och det är faktiskt ganska intressant. Men också underhållande. Vackra och vältänkta repliker flödar som skinande vatten och Phillip Seymor Hoffman (som börja bli en liten favorit) får briljera.

Annars är detta USA:s film. En som film som får Amerika att framstå som bäst, störst och vackrast. Ni vet den gamla klyschan. Om man bortser från det så är det en charmig bagatell (jag vet, det är en kritikers favoritcitat).

F F F


No country for old men

Bröderna Coen slog igenom med filmen Fargo, en liten pärla om mord i ett vinterlandskap.
I denna film har de förflyttad sig till det varma USA, med öken och sheriffer som lagordnare. Varför tillägnar jag denna film ett helt blogginlägg? För det första: jag kommer att göra så här efter varje film som jag vill upplysa er om, och för det andra: den förtjänar det!

No country for old men har på några veckor klättrat upp på en 25 plats på imdb:s hemsida över de bästa filmerna någonsin. Är det välförtjänt? Jag kan inte riktigt svara på det, eftersom jag inte har sett alla 250 filmer på listan. Men det är absolut en av årets bästa filmer. Och Coen-bröderna är ena riktiga genier.
Det behövs inte många repliker eller musik alls för den delen, för att skapa en stämningsfull film. Det enda som behövs i deras värld är lite veteran-uttryck i Tommy Lee Jones och en riktig psykopat: Javier Bardem.
Träffar man honom i en mörk gränd lovar jag att du skiter på dig.



Det är nervpirrande och stort. Men samtidigt litet. Ni förstår nog när ni ser den. För det måste ni göra.
Lite citat från filmkritikerna från andra sidan Atlanten:
Roger Ebert: "A miracle"
New York Times: "Pure heaven"

F F F F

"Oh my god! I care so little I almost passed out!"

Innan ni börjar ska ni veta att jag är en mästare på verbalt krig. Säg vad som helst, jag kontrar. Men detta behöver jag inte göra nånting åt. Det säger sig självt...


For my homies out there...

Nedladdat!

The great debaters - F F F F
Såg den igår och trodde att jag inte skulle orka kolla klart på den när jag började halv ett på natten. Men det kunde jag. Varför? Världens bästa Denzel har regisserat och spelar huvudrollen om retorik i ett mörkhyad high-school på 1930-talet. Kan det bli ett bättre drama? Världens bästa repliklevererare och folk som talar inför hundratals människor på ett podium. Slutet är magiskt.
Rekommenderas starkt!



The hunting party - F F F
TV-reportern Simon Hunt och hans kameraman, Duck, har arbetat i världens hetaste krigzoner: från Bosnien till Irak, från Somalia till El Salvador. Tillsammans har de duckat för kulor, lämnat in detaljrika rapporter och vunnit priser. En hemsk dag i en bosnisk by förändras allting...
Det bli action, komedi, drama och thriller i en tät film om världens mest eftertraktade brottsling. Löst baserad på en sann historia. Med Richard Gere

Snart...kanske...

Två saker en man måste, MÅSTE, göra innan han dör:
1. Snagga sig
2. Odla skägg

Jag såg Conan O'Brian i går kväll, prydd i orange skägg. Det var för att, citat "visa att jag är man, att jag har LITE testosteron i kroppen". Och min enda tanke var: fan, kan han så måste väl ändå jag kunna!
Jag berättade mina planer för min bas-grupp, som för övrig enbart består av det motsatta könet. Kommentarerna var ganska svidande.
"NEJ! Då kommer du ALDRIG få några tjejer!"
Men jag kommer att odla tids nog! HAHAHAHAHA!!!!!

Och håret ska av innan 25-årsdagen. Då har jag lite tid på mig att förbereda mig...

Det går bra nu. Eller helt okej i alla fall.

Fastän jag gick upp ur sängen halv tio så åt jag nyss frukost. Men jag har fan bestämt mig att äta en ordentlig frukost varje morgon, och det ska jag hålla mig vid. 9 dagar har det gått utan snuff, så det går också bra. Några som ser ut som det, men inte är det, kan man väl få ta, eller hur Jone?
Jag har heller inte bitit på naglarna sedan nyår, i alla fall inte medvetet. Då är det bara ett löfte kvar då...

Igår var det spinning på schemat och det var jobbigare än jag kom ihåg från förra året. Efter det var det innebandyträning; mina ben var som spaggetti halv elva. Men mirakulöst nog känner jag min bra idag, bortsett från lite träningsvärk i ljumsken.

Måste plugga till omtenta. Fick beskedet att ännu en omtenta kommer lite senare. Då behöver jag inte ha LIKA mycket panik som jag hade för en vecka sen. Skönt. Men jag ska nog fixa den nu istället.

Det är väl bara lite pengar i fickan man vill ha. Men när vill man inte det?

- We will react to all the things that's gone wrong...
Morgan


Försäsong!

Igår hade vi första träningen inför fotbollssäsongen. Fyra fotbollsträningar i veckan, plus två innebandyträningar. Det behövs nu när man har levt på öl och pizza i tre månader.
Passet igår innebar styrka, jag märkte tydligt att jag snart kommer att komma ikapp min gamla form, vilket jag tyvärr inte kan säga om Jone. Han klagade på håll på båda sidorna, ryggont, knäont och jag tror till och med att han klagade på blindtarmen också. Idag blir det spinning i Köping och imorgon vaknar jag med träningsvärk.

Jag gjorde en liten tabbe i morse också. Klockan 7 ringde det på min mobil. Fortfarande i koma svarade jag och i andra änden frågade Västerskolans rektorsassistent om jag kunde hoppa in och vara lärare hos en fyra. Misstaget jag gjorde var att i min koma, trodde jag att även väckarklockan ringde och det var dags att fixa sig i ordning till skolan. Därför sa jag att jag skulle dit, vilket jag (som ni kanske förstått), inte skulle. Tio minuter senare kom jag på mitt misstag och ringde upp igen. Hon hade då fixat en annan vikarie. Det var 800 spänn som gick till spillo...

Jag kunde inte somna om efter det heller. så nu är jag lite trött.

Nu tänker jag, kanske, bygga lite skiva. I alla fall en låt.

Omtenta. Fan. Men det visste jag redan.

Visst fan....

Jag har ju en blogg. Det hade jag helt glömt bort. Efter dagarna i Sälen var det som om allt här hemma var som bortblåst. Och jag antar att de flesta av er vill veta hur det var där borta. Det var bra.
Jag kommer som ni vet inte att skriva allt som hänt, dels för att det är ganska mycket och dels för att det hände lite grejer som ni inte behöver veta. Eller som vi vill att ni inte ska veta. Välj själva.

I stora drag dock:
Stugan var större än förra, men tyvärr fanns det ingen bastu, och läget var inte lika bra. Taxi var det som gällde ut på krogen. 210 spänn för 5 minuters bilresa. Grrrr...
Skidor skippade jag faktiskt. Jag visste inte hur mycket pengar jag hade kvar och skolan låg och väntade när jag kom hem. Lite blickar mot framtiden hade man nog. Jag och Calle satte istället på oss min nya lilla snowboard och åkte nerför ett gupp. Både en och två svanskotor gick nog sönder.
Det blev Fjällis 4 gånger, delvis för allt folk på HC. Vilken bautakö!
Jag glömde tyvärr (TYVÄRR) en scartkontakt till mitt Playstation, så det blev ingen FIFA. Istället drog vi oss bakfulla framför den lilla dvd-spelaren och kikade på Viva la Bam. Eller läste Aftonbladet.

Allt som allt en kul resa, inte perfekt, men en resa med fler guldklimpar än stenblock.

...tillbaka till verkligeten igen. Exa 2, omtenta och litteratur att köpa.
Ahhh, skolan är tillbaka.

RSS 2.0