Otitlad blogg-inlägg

Igår.
Inspirationen slog till igen. Två låtar skrevs och spelades in, men bara en får följa med på skivan. Eller?
Några Vänner-avsnitt plöjdes igenom (säsong 9) innan Simon ringde:
- Tja! Har Jone snackat med dig?
- Nej.
- Pontus?
- Nej.
- Då vet du inte att vi kommer till dig om en halvtimme?
- Nej.

Så de kom. Och vad gjorde vi? Pontus låg i soffan och med ena ögat på Let's Dance och andra på Vänner. Simon likaså, men han låg i min säng. Jag själv bryr mig lika lite om Let's Dance som jag bryr mig om vem som kommer att bli Bahamas nästa president. Jone däremot.
Jone däremot. Han kom till mig med två öl och en flaska JD, som blev halvfull när han gick hem igen. Jone blev full. Eller som han så elegant uttryckte det: "salongsberusad".
Jones roligaste kommentar (som ingen skrattade åt):
Vi tittade på "Numbers" på fyran (tror jag) och Jone höll på med sin mobil. En kvart senare tittar han upp och frågar:
- Är det "På Spaning i New York"?
 
Idag.
Man borde inte vakna klockan 7 en lördagsmorgon. Men jag var tvungen, då matchen tyvärr inte kunde flyttas. Så upp, dricka en kopp kaffe, packa, hämta Simon, till Köping och spela match. Div 3-gänget Kumla stod för motståndet. Efter en bländade första halvlek där vi visade stor passningsskicklighet gjordes bara ett mål av oss. Trots tre missade frilägen, eller nåt sånt. Andra halvlek kunde vi inte stå emot deras spel, och kvitteringen kom efter ett par minuter. Mycket bra spel i första, mycket dåligt i andra.

Och på sidan om stod en bakfull liten kille och förmodligen njöt, då vi i andra halvlek behövde, men inte hade, den jävlar-anamma han kan bidra med.
Tre stjärnor (med tanke på första halvlek):
*** 
Tobias Idling
**
Anes Brkovic
*
Rauli Pakanen

What to do, what to do...?

Idag är jag hemma. Imorgon likaså. Skönt, visst, men jag måste fortfarande plugga för att inte svika mina klasskamrater. Så när borde jag sätta igång? Nu, så jag har det gjort? Eller ta en dag med och inte göra för mycket och sätta igång imorgon bitti? Eller ska jag sprida ut arbetet? Jag har ju redan hittat alla nackdelar med vattenkraft, så det är en punkt att inte behöva göra. Vi får se. Jag kanske håller er uppdaterade.
Det blir inte så intressant, men jag tycker att mina inlägg de här senaste dagarna har varit färre än obefintligt.

Jag såg på Conan O'Brien igår natt. Han nämnde Sverige runt 7 gånger, och visst blir man lite stolt när någon från den andra sidan Atlanten nämner Sverige?

Och hur är det med er?

Four days.

Det var en gång en pojke som växte upp till en grabb och hoppas en dag bli en man.
Han sitter just nu och ser över dessa fyra lediga dagarna, från den 21 till den 24 mars.

Fredag, utgång.

Det var egentligen inte meningen. Men som vanligt vann alkoholen mot det som vi borde göra: ta hand om våra kroppar. Det var en person som inte höll måttet. Potejto, potato. Det var en av de trevligaste kvällarna detta året.
Lördag, utgång.
Påsklunchen gick ner efter ett par snaps och en Bud. Lite gladare blev jag också när Änglarna vann Supercupen mot "Sveriges bästa tråkigaste lag". Hem till Pontus, fortfarande lite seg efter fredagens bravader. Jag är ledsen grabbar, att jag var så anonym på Lotus, men jag hoppas ni förstår. Dessutom kan jag inte ha varit lika anonym som han...vad heter han...Simon.
Vad gjorde du den kvällen?

Söndag, på väg mot ligaguld.
United - Liverpool 3-0, Chelsea - Arsenal 2-1. Nu är vi några poäng föra med 7 omgångar kvar. Vågar vi spekulera att det är klart?
Måndag, fika och bio.
Trevligt sällskap. Dålig film. 10.000 B.C. Nej grabbar, den var verkligen inte bra.

Fyra dagar som hade det mesta. Fyra dagar med vänner och romans. Fyra dagar med någonting som vi kallar att leva utan hämningar.

Zzzzzzz....

Oj oj oj, vad jag är seg. Finns inte mycket som tilltalar mig just nu. Städa rummet (som jag borde, och som jag sa)? Spela in nån låt (som jag borde)? Nej. Jag väntar på att KBK-bilen ställer sig utanför på gatan med en kompis i. Vi ska till Pontus och hitta på nåt. Tv-spel? Film? Utgång? Jag säger då det: lite alkohol skulle pigga upp kroppen ganska rejält.
Men orkar vi en dubbel? Blir det ingen utgång idag gör det inte så mycket. Vi kommer att festa järnet imorrn istället.

Match idag. Igen. Tredje matchen på fem dagar. Men det blir som tur var vinst idag med 4-2 mot ett annat division 4-lag. Spelet var under all kritik. Vi var överlägsna första och sista kvarten i matchen, men däremellan syntes misstag på misstag. Tur att man kan vinna fast man inte spelar bra.
Tre stjärnor
***
Tero Pakanen (2 mål)
**
Tobias Idling (för det sista målet.)
*
Anes Brkovic

Väntan...

Jag har nyss skrivit ut läroplanerna. För femte gången på ett halvår.
Väntan är olidlig. Jag vill bara in i salen och skriva skiten så jag har det gjort. Men det känns okej ändå, jag har inte alls lika stor panik som inför den första salstentan. På tre dagar har jag läst fyra böcker och har lite koll på de. Hoppas bara det är ett tema som är enkelt.

Matchen igår rätade inta ut många frågetecken. Visst, vissa spelare ska inte spela på vissa posistioner och vissa spelare ska inte spela alls. Vissa spelare var inte i sitt esse igår och vissa spelare visade lite mer varför de ska spela. Resultatet, 1-2 speglade matchbilden sådär, oavgjort skulle väl vara mer rättvist.
Vi ledde i paus med 1-0 efter mål av Tero, sen slappnade vi av totalt och lät de forcera in både 1-1 (offside?) och 2-1 (tveksam dömd straff?).
Matchens tre stjärnor:
***
Tobias Idling
**
Anes Brkovic
*
Dan Rosander

I'm not dreaming of a white spri-ing!

Små vita pärlor seglar sakta mot marken. Kalla pärlor, inte en enda identisk med någon annan. Det lägger sig som ett duntäcke över våra gräsmattor och täcker över våra gator. Jag känner igen de här pärlorna. Jag tror att jag har sett de förr. Jo just ja, i VINTRAS! Jävla gravitation.

100 höjdare igår var lika bra som jag hade trott. Längtar redan efter nästa avsnitt. Snart gubbar, snart tar jag studieledigt, jobbar och sparar pengar. Då blir det Road-Trip!!
Det är ju en sak man måste göra innan man dör.
Ni vet de andra sakerna.

I Arboga blev två små barn mördade. Vilket orättvist sätt att sätta "Arboga" på Sverige-kartan.
Någon mer än jag som kommer rösta FÖR dödsstraff?

Filmtipset.

Det var längesen jag hade ett filmtips. Jag måste bli bättre på det. Här kommer ett.

August Rush
Evan Taylor är 11 år,  föräldralös och hoppas på att musiken ska ta honom igenom livet, kanske till och med träffa sina föräldrar. Han bestämmer en kväll att hitta sin föräldrar på egen hand och hamnar hos "Trollkarlen" (Robin Williams) och lär sig spela gitarr. Som en Gud. Efter en rymning hamnar han istället hos en präst och lär sig spela piano och orgel. Som en Gud. Samtidigt som hans mamma gör allt i sin makt för att hitta honom.
Sockersöt, en aning sentimental och väldigt osannolikt. Men jävlar vilken saga. Jag förstår om det finns de som inte gillar filmen alls, men för de som gillar musik, oavsett musik, ge den en chans.
Också med Keri Russell, Jonathan Rhys Meyers och Terrence Howard
Jag fick lite inspiration efter filmen. Tyvärr är klockan halv ett just nu. Jag vill inte väcka mina föräldrar.

Betyg: F F F

Då var det slut för den här gången

Den går säkert bra i östländerna, "Hero". De kommer tycka att Perrelli är snygg och att låten är klatchig, men vinner - det gör den inte.
Rankingen (min alltså):
1. Linda Bengtzing
2. Sanna Nielsen
3. Charlotte Perrelli
4. Amy Diamond
5. BWO
6. Rongedal
7. Sibel
8. Frida feat. Headline
9. Nordman
10. Christer Sjögren

Match idag också. Vi åkte på en utvisning när det var 20 minuter kvar och det stod 0-0. Trots heroiska insatser kunde Eker göra 1-0 efter ett misslyckat inlägg som gick direkt i mål (ska tilläggas att jag inte stod andra halvlek.) Domaren blåste av direkt efter avspark. Surt, sa räven, men trots förlusten spelade vi stundtals ut Eker och borde avgjort i första halvlek.
John Hallin stukade foten efter 5 minuter. Ling, Borken, Fredda, Tero, Dennis och Jone var borta sen förut.
Det var svårt att hitta tre stjärnor denna matchen också, men av en helt andra anledning:
***
Tobias Idling
**
Amer Filipovic
*
Linus Hirvelä

Kort meddelande

Simon får dricka i USA från och med idag.
Det ska vi fira med att...dricka.
Ses i dimman!


Säg nånting efter pipet. Pip!

Den 7:e mars hade jag ingen dator. Jag hade ingen telefonladdare och var då tvungen att ladda telefonen med hjälp av datorn. Jag hade inga batterier kvar, så mina vänner kunde inte ringa mig. Eller, de kunde ringa mig, men fick då telefonsvararen. Här kommer två meddelanden från en vän som verkligen kan sätta ord på känslor:

- *suck* fy fan...att ringa till dig är ju som att skita med öppen dörr. Jävligt ovisst. Nä nä!
- ...att ringa till dig är som att skita utan att torka sig. Jävligt drygt.


Touché.

Rysningar...

Se. SE SE SE SE SE!
Jag undrar när filmen kommer...

http://www.youtube.com/watch?v=uKbsSj_TB_E

Tyvärr går det inte att klicka på den, men ni MÅSTE se denna askungen-saga.
Rysningar garanteras.

Jag har...

Jag har sett de 3 första säsonger av Vänner. 7 kvar. - De sex Vännerna lever det liv jag vill leva. Jag får nöja mig med världens näst bästa liv.
Jag har nyss ätit två hamburgare. - Jag hittade inte Cheddarosten i kylskåpet, så jag fick nöja mig med hushållsosten. Det var gott.
Jag har skickat iväg mina arbeten. - En och en halv månad försent. Det gick bra i alla fall.
Jag har fortfarande ont i ryggen. - Trots tre besök hos kiropraktorn kan har jag svårt med vissa ställningar. (jag vet vad ni tänker. Kul.)
Jag har spelat in två nya låtar. - Ni får höra när skivan kommer. En månad?
Jag har tänkt onda tankar. - Om vad berättar jag inte.
Jag har tänkt goda tankar. - Om vad berättar jag inte.
Jag har läst om Jones drömtjej. - Det är dags nu va? Snart? Va?

Jag har tänkt lägga ner bloggen. - Men gör det nog inte i alla fall.

................?

1-4. Det räcker så.
Trots att vi ställde upp med b-laget och två (kanske tre) ordinarie a-lagsspelare blev det för mycket.
Det blev svårt, men de tre stjärnorna går till:
***
Daniel Källberg
**
Henrik Johansson
*
Jonte Berg

Finalen är nära. Undergången likså.

Det var som Markus Larsson trodde. Sibel gick vidare. Och Nordman för att "det är ett sånt år, tyvärr". Skönheten och oduret.
Det är synd att behöva säga det här, men Häggqvist och Johnson var inte bra. Låten är inget mer än en axelryckning och Carola, av alla, förstör den ännu mer med sin röst. Det gör ont att säga det, sen får ni tycka vad ni vill. Jone.
Värdiga finalister? Nej, men ingen av de som tävlade skulle ha varit det egentligen.
Det har varit ett svagt Medlodifestivalår i år.
Linda Bengtzing tar hem det nästa lördag.
Eller?

Lördag.

Förkyld. Ont i ryggen. Bad hair day. United utslagna. Ingen melodifestival hos Pontus (får inte plats i bilen...). Men jag klagar inte. Mitt rum är städat i alla fall.

Igår var en av de roligaste kvällarna på länge. Hemma hos Pontus fick vi besök av en snällare Jenny, en väldigt trevlig grabb, en ganska irriterande tjej och Johanna.
Skoja bara Emma. Emma var också där.
Nästan hela gänget, utom Calle tyvärr, hamnade på Nybron. Trots folkfattigt var det väldigt trevligt med bra musik (Grease någon?). Det enda som inte var som det skulle var att jag vaknade i min egen säng istället för hos Pontus.

Jag fick en kommentar igår också:
"Vet du vad jag gillar med dig? Du är så allvarlig, och man vet inte om du skämtar eller om du verkligen är allvarlig".
Min motkommentar?
"Jag skämtar aldrig".

Jag har sett "Unchained" Jone. Farrelly-brödernas tv-serie. Vet inte riktigt vad den handlar om, de har nog tänkt ut enn massa skämt och därefter byggt en historia om en kille som gör lite grejer. Men den är ganska bra. Det ska bli intressant och se resten.

Imorgon ska jag upp klockan åtta och se när vi piskar dit Citys småglin.

Nothing is really as it seems...

Sitter i eskilstuna. Har nyss ätit en bakad potatis med världens fetaste skagenröra. Jag ska snart in på lektion igen, kemi, och se om tandkräm är surt eller basiskt (nej, Jone, ingen estrar).

Igår var en sån dag då ingenting blev som det skulle. Jag var hos kiropraktorn och TRODDE att det bara var en muskelsträckning i min rygg, men FICK REDA PÅ att jag hade en låsning. Inte bra. 
Jag TRODDE att jag skulle sätta mig framför datorn och se på ett avsnitt av Prison Break, men FICK REDA PÅ att ett nytt jävla k*k-virus har angripit den igen. AHHHH!!!
Jag trodde även att jag skulle lägga mig i soffan och se på Champions League, men FICK REDA PÅ att Jone och Sigge hade hyrt en film, "Behind the Mask", så jag kilade över och såg på den istället.
Hur den var? Skum. Ganska rolig. Skum. Inte skrämmande alls. Men tanke på att det var en rysare så var det ingen höjdare.

Nej...

Ont i halsen. Hostandet har tagit större plats.
Sjuk?
Inte nu tack. Måste hålla mig frisk, då skolan är viktig just nu...

Bore-länge!

Hej!
Jag heter Andreas Carlsson och bor i Kungsör. Jag är en fotbollsspelande, film- och musikintresserad 21-åring.
Kommer ni ihåg mig?

Lite uppdate:
Melodifestivalen i lördags bjöd på nummer av världsklass och inte så mycket världsklass. Här kommer det lilla sammandraget:

Bäst: Linda Bengtzing - Hon kan underhålla hon! En mycket stark låt som mycket väl kan vinna hela skiten.
Sämst: Daniel Mitsogiannis - Pame? Pame? Pame? Nej, hur mycket jag än repeterar ordet kommer det alltid att framstå som "seg, tråkig artist med en intetsägande låt".
Konstigast: Nordman. Såklart.
Roligast: Björn Gustavsson.
Tråkigast: Att Björn Gustavsson mer och mer börjar likna Robert Gustavsson.
Snyggast: Linda Bengtzing
Fulast: Nordman


I förrgår (alltså i söndags) åkte jag och Kungsörs BK iväg 19 mil till Borlänge för att spela match mot ett div 3-gäng, DalaKurd. Ett tekniskt lag som har spelat bra på försäsongen och inte förlorat i seriesystemet på två år.
Det blev 1-1 efter en jämn, men ganska chansfattig match. Trots våra två ribbträffar (Simon skulle slå ett inlägg men träffade ribban. Hur skjuter karln egentligen?) Mäktade vi bara med ett mål. När det återstod 13 minuter (ungefär) kom kvitteringen.
Tre stjärnor:
+++
Linus Hirvelä
++
Fredrik Karlsson
+
Daniel Källberg


RSS 2.0