fan va lajvigt!

Efter presentationen kom en kille fram till mig och frågade:
- Har du lajvat nån gång?
Efter mitt svar, nej, sa han:
- Det var en känsla jag fick när du stod där uppe...

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det.

Snart sommarlov!!!

Det är snart dags att prata inför 60 ointresserade elever här på skolan. Alla har förmodligen sommarlovet i tankarna (som jag har) och det är nog ingen som riktigt bryr sig om vad man säger. Jag ska försöka få in ordet "surströmming" och se om det är någon som reagerar.

Igår pulveriserade vi Hamre, som innan matchen låg 3:a. 9-1 slutade det, och man borde tycka att det räckte. Men sanningen är att vi lika gärna skulle kunna vinna med 15 mål. Det var en lekstuga utan dess like.
Vi gick ut till matchen med stor revanchlust efter det dåliga spelet förra veckan mot Skinnsberg (3-2) och Hamre betalade. Stort. Första halvleken spelade vi makalöst bra fotboll, och 3-0 skulle lika gärna blivit 7-0. Men det är klart man är nöjd när man lirar "gris" i pausen.
   Andra halvleken startade vi ganska kaxigt. Många som ville göra allt själv, men efter fem minuter och ett Hamre-friläge, kunde vi än en gång leka ut de. Mål efter mål efter mål.
Tre stjärnor:
***
Tobias Idling (2 mål)
**
Amer Filipovic (3 mål)
*
Rauli Pakanen (2 mål)

+
+
+


Jag har lagt upp låtlistan inför lördagens pengainsamling. Jag vet en del personer som kommer och tittar. Men att titta utan att betala för underhållningen är inte uppskattat, så BETALA. Lite i alla fall. Så jag slipper lägga ut själv.
Vad sägs som mellan 11 och 12?


En veckas tortyr. För de andra...

Vill ni se uppdragen?
Se här

Vill ni se vad alla ska göra?
Se här
eller
här

Jag ska på lördag förmiddag står mitt i E-tunas torg och spela gitarr och testa stämbanden en timme, och förhoppningsvis tjäna in de 100 kronorna som jag ska böta. Jag vet fortfarande inte riktigt hur jag känner mig över det...
Ni är välkomna!

Ska chilla en dag till...

Jag tycker faktiskt inte att jag behöver ge er några bildbevis. Jag har de på telefonen, men den ligger på nedervåningen och jag orkar inte hämta den. Men om ni mot all förmodan verkligen vill ha så får ni säga till. Jag kan berätta lite om det jag ätit:

¤ Fyra limpskivor med skinka och chilikrydda.
¤ En Michelangelopizza med chilikrydda.
¤ Jones special (Hackad korv) och potatismos med chilikrydda. Någonting som jag i vanliga fall skulle kunna ha i alla  fall.
¤ Hamburgare med chilikrydda. Någonting som jag skulle kunna ha i vanliga fall.
¤ En sallad med skagenröra, kycklingröra och chilikrydda.
¤ En halv påse chilinötter med chilikrydda.

Det är det jag kommer ihåg nu.
Ikväll rullar tärningen igen!

Mycket kul remix!

Fick det här av en Johanna.
Först se det här:
http://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM&feature=related
.
.
.
.
Sen det här:
http://www.youtube.com/watch?v=tYlIir95s8M

G!!!!!

Jag har haft världens ångest över denna svenska-del, denna del som gäckat mig ett halvår. Men när jag tog ut tentan för en timme sen fick jag en behaglig överraskning. 30 poäng av 40.
Så nu är det bara matte-delen kvar, den 9:e juni.
Hem och plugga, klara den och sommaren kan bli riktigt, riktigt bra.

Gratulera mig!!!

Dagens sanning?

You never regret the things you do, but the things you don't...

Till den där lilla filmnörden som finns i oss alla...

Street Kings

En av de senaste årens mest utskällda (tillsammans med Ben Affleck) skådespelare, Keanu Reeves, spelar här en hårt snut i de mörkare hörnen av USA:s poliskvarter. Korruption och svek kommer upp till ytan i den här historien om en polis som blir sviken av sin gamla partner och problem uppstår när denne blir skjuten. Keanu Reeves försöker rentvå sitt namn och fler och fler poliser blir inblandade.
Street Kings
Manusförfattaren James Ellroy, som bland annat skrivit "LA Konfidentiellt", vet vad han skriver om, fått med ett gäng bra skådisar (Forest Whitaker, Hugh Laurie, Chris Evans) och hittat en bra blandning av mörk action och spännande thriller.
Men trots detta, och de tvister som finns i slutet, känner man igen historien och alla stereotyper. Actionhjälten tar fram flaskan och super, hans kollegor är antingen latinos och bråkar eller vita män med mustasch och bråkar.
Men det är inte 2 timmars slöseri med tid i alla fall.
Betyg: F F F

Mama's Boy

Jag hade ingen aning om att den här filmen ens existerade. Och jag som är ganska insatt i nya filmer.
Men, men, bättre sent än aldrig.
Och aldrig är just ledordet i den här filmen (härlig tvist där, by the way..).
Jon Heder spelar en 29-årig slacker som fortfarande bor hemma hos sin mamma (Diane Keaton), som enligt han behöver hans hjälp sedan pappan dog i hans yngre år. Men nu har mamman hittat en ny pojkvän (Jeff Bridges), och Jon Heder ger inte sin tillåtelse...
Klart det blir kul när Jon spelar någon som inte riktigt har klätt sig i vuxenkläder än. Han blir sur på allt och alla och vänder sig till den han tror sig bli stött av (Anna Faris).
En del kul grejer, en del inte lika kul, men som alltid med en komedi. Det blir säkert roligare att se när man är fler. Så jag kommer säkert se den igen.

Betyg: F F F

...and another night has passed by.

Igår åkte jag och Simon till E-tuna för att spendera kvällen med större delen av Riddarna. Det var bara Journalisten som var på annat håll på grund av lite journalistik. Vi bestämde oss för att sitta på en uteservering och käka. Valet föll på Grappa, eftersom de har ganska goda pizzor där. Jag beställde in en Toscana, en pizza med stark salami, stekt paprika och chilikrydda. Of Course. Ännu en gång, helt okej. Detta sköljdes ner med en kall öl. Mums.
   Bio stod på schemat, vi skulle följa med Indiana Jones på nya äventyr. Jag köpte en mellan-Fanta och en påse Tuttifrutti. Hällde i chilikrydda i påsen. De första var helt okej, men när jag hade letat mig ner i påsen, kom kryddan att bli fölr mycket. Inte okej.
   Filmen då? Jag ska inte avslöja alltför mycket för den som vill se den, men jag kan säga så här. Första en och en halvtimmen satt jag och njöt av äventyret, tänkte 'det här är Indiana Jones som det ska vara'. Lite spännande, väldigt fartfyllt, lite kul. Skelett i gravar, fällor, pussel och en Cate Blanchet i en hiskelig frisyr. Jag tänkte att den skulle få en fyra.
Sen vet jag inte vad som hände. Den spårade ur totalt sista 20. Jag menar, det finns scenarion här som absoult inte ska vara med.
Men efter jag smält besvikalsen i slutet, kom jag på att resten av filmen är ju mycket bra.
Trea.

Nu ska jag på träning. Gillar inte min tränare så mycket nu.

Ska chilla i 5 dagar till...

I förrgår bestämde slumpen att jag ska krydda ALLT jag äter med chilipeppar. För att visa att jag tar leken på allvar lägger jag här upp ett par bevis att allt går enligt reglerna.




Och går det bra för er?


Okej, vi testar igen...

image35

FINNS DET NÅGON VACKRARE LAGSYMBOL???!!!!!







Minnen del 6

Och du minns din andra förälskelse. Eller var det verkligen en förälskelse? Var du verkligen kär? Ja, du tror det, och det låter bättre då, så vi säger det.

Det var i hon som var ett år äldre än dig, hon som gick i din systers parallellklass. Hon som hade brunt, långt hår och en byst som en gudinna. Nu när du tänker efter så kanske det inte var en förälskelse i alla fall.

Så du slutar skriva om henne.

.

.

.

.

Men du minns väl det som hände i klassrummet, den där gången då din systers kompis skämde ut dig inför hela världen? Nu ska vi se, hur började det...?

Du minns att du satt bredvid Brian, din systers kompis satt mittemot er. Du minns att ni hade en lektion där man själv fick välja vad man ville ha, du tror du hade svenska. Din systers kompis hade ett klassfoto på den där "förälskelsen" i sin plånbok, och att du hade en tjugolapp i din ficka. Man får väl försöka, det kostar väl inte mer än en tjuga?

Fel.

Hon gav dig fotot, du gav henne pengarna, hon ropade 'hur kan man köpa ett foto på henne för en tjuga, du skulle ha fått det gratis'.

Skrattsalvorna avlöste varandra.

Och du sjönk. Djupare och djupare ner i marken. De kastade sten mot dig, spottade på dig och när du sjönk ända ner till avgrunden, brände de dig på bål.

Men du fick fotot. Och gick hem med ett leende på läpparna.


A fortune!!!

Jag har fått nys på en ny sida. BloggVärde, där man ser hur mycket ens egna blogg är värd.
Jag har redan kollat hur mycket era bloggar är värda, så ni behöver inte kolla:
jagskanoglyckas.blogg.se: 2 393 kronor
aboutalittleboy.blogg.se: 3 654 kronor

Min egen?
6 262 kronor
Vad det betyder?
Antagligen ingenting, men jag vill tro att det betyder att min blogg är bättre än er!

...m0e:s blogg är värd för mycket, vill inte skriva hur mycket...

...and by the way
Igår efter 9-manna matchen jag dömde, kom det fram en 10-årig tjej till mig och sa att jag 'borde bli mer observant med handsen, det var typ fyra stycken'. Hon ställde mig mot väggen, jag hostade och sa 'med det är skillnad om man har armen nära kroppen, för då är det inte hands'. Hon sa okej och sprang iväg till sina kompisar.
Och skrattade.
Jag kände mig ganska liten då...

Okej, sanningen?

Igår skrev jag om sms-kedjan mellan mig och mina vänner.
Här är det hur jag tror gick till:
Simon ljög inte.
Jone var sur, besviken eller på krigsstigen, så varför inte skicka någonting till tönten som satt hemma?
Simon föll för grupptrycket.
Calle skojade, skickade meddelandet med en smileygubbe i slutet.
Pontus skickade: Händerna över täcket. Ett harmlöst sms.
Jone skickade: Jo, det är precis samma sak utan dig.
Och menade det.
Vad annars skulle det vara?
Eller?

Who gives a flying f**k...?

Det är klart att en utgång med god dryck och goda vänner är det ultimata efter en 5-0 seger.
Om man hade pengar.
Igår hade jag tyvärr inte det, så jag gjorde det smarta och stannade hemma medan mina vänner gjorde det vi alltid gör en helg. Gick ut på krogen. Lotus. Vad hände?
Tydligen ingenting. Så jag missade inget.

Det gör mig ganska bitter när de säger att 'du aldrig har några pengar, fattiga jävel', men ändå klagar när jag inte följer med ut. Make up your fucking minds!
Sms-kedja från igår:
Från Sigge: Det är inte samma sak utan dig! I'm Yours!
Jag svarade: Next time boys! Miss U 2. Nu ska jag sova, ha så kul.
Här blev jag ganska glad. Men fick direkt efteråt:
Från Sigge: Nolla
och från Jone: Jo, det är precis samma sak utan dig
och från Calle: 0a från oss alla.

Jag gjorde rätt.
Klart man ville följa med, med inte så pass att jag ska få skulder till mannen med ??000 på kontot och vill ha tillbaka det nästa dag. Fan heller.

Idag vaknade jag 10.30 och var ganska trött, men bestämde mig för att hoppa upp ur sängen i alla fall.
Jag skrev om några av mina gamla låtar innan jag klockan 12 åkte iväg till min systerdotter som fyller 2 idag.
Kaffe och tårta. Paketöppning och folk jag inte kände.
Halv två åkte vi hem igen och klockan tre tog jag på mig domartröjan och fotbollsskorna och åkte iväg till Centralvallen och blåste i visselpipan tre gånger.
Regnet duggade och vinden var kall och jag hade på mig kortbyxor, det enda jag tänkte var 'pengar, pengar, pengar'...
Klockan 5 dömde jag igen och fick blåsa fyra gånger.
200 spänn båda matcherna. Så nu klarar jag mig en vecka eller nåt i alla fall.

Såg nyss på "Untraceable", en thriller om en seriemördare som lägger ut sina bestialiska tortyrmord på en internetsajt. Och varje gång en amerikansk medborgare klickar in sig på sidan, tar de offret en steg närmare döden.
En spännande dussin-thriller, förutsägbar men med bra skådisar som Diane Lane och Tom Hanks lillebror Colin.
Trea.

Ska sova nu.

5 raka!

Och det blev ännu en utskåpning.
Sala hälsade på Runevallen och åkte hem de 8 milen med 0-5 i baken.
Annars började det ganska trögt för oss. Vi kunde inte riktigt hitta rytmen i den blöta gräset. Men när Henke gjorde 1-0 efter en soloraid i straffområdet kunde vi börja spela ut. Anfallen blev längre och längre och innan halvtidsvilan kunde Henke göra 2-0 efter ett långskott och Tero 3-0 efter ett friläge.
Andra halvleken blev en transportsträcka. Vi höll fortfarande bollen men det kändes som att båda lagen ville att matchen skulle ta slut, på grund av det fallande regnet och den kalla vinden.
35 minuter in i andra halvlek skulle det ta, innan Anes hängde 4an och Ralle 5an, båda på nick efter hörna.
Tre stjärnor:
***
Henke Johansson
**
Tobias Idling
*
John Hallin

Minnen del 5

Minns du Jimmy Collin och all hans porrtidningar? Rickard Berglund och alla hans? Joakim Palm och alla hans pappas?
Klart du gör. Du vet inte om du ska vara stolt över det minnet, men kommer fram till att minnen är allt vi har när vi ändå ska dö, så det är klart du är stolt över dem.
Du ska nog vara stolt över alla minnen som du har kvar.


Det var ni två, förmodligen ännu en, kanske Jimmy Carlsson, kanske Brian, som smög upp på JimmysRickardsJoakims föräldrars sovrum och tog fram de från under sängen eller det lilla bordet bredvid sängen.
Sen läste ni. Eller tittade, såklart.


Och när du tänker efter så bör du absolut vara stolt över det här minnet, eftersom ALLA pojkar, ja, ALLA, läste sina föräldrars porrtidningar i elva-tolvårsåldern.
Fast din pappa hade ju inga, inga som du visste om i alla fall.

Ni läste inte av kåthet. Nej, det var så mycket mer, som du nu knappt kan sätta fingrarna på. Kanske nyfikenhet, kanske sökte ni adrenalinkicken, eller den där känslan över att du har växt ifrån sidekickrollen?


Minnen del 4

Innan jag börjar skriva om det fjärde minnet så vill jag påpeka att alla dessa minnen inte är i kronologisk ordning. Jag skriver om minnet som kommer upp i huvudet, oavsett om det hoppar från när jag var 16 eller 5 år. Men det är det som är lite av tjusningen också.

Man vet aldrig vad man får.


  



Du minns väldigt starkt just en scen som utspelade sig en enda dag nästan varje år. Dagen då glansdagarna skulle börja. Skolavslutningen.
Den dagen på året då lukten av sololja och nyklippt gräs var starkast, dagen då sångerna från Ledin hördes tydligast och dagen då glassen alltid var den godaste glassen på hela året.

Den där glassen ja, den är svår att glömma.

Du minns när du gick fram till din mamma och frågade (eller krävde) pengar till glass och hon svarade alltid 'klart du ska ha en glass'. Och du och Brian gick till kiosken och köpte den dyraste glassen de hade. Oftast blev det Daim. Men det var nog inte smaken som gjorde att det var den godaste glassen på hela året. Det var nog känslan.
Du tror det. Ja, känslan var det.


När du och Brian gick hem från kyrkan pratade ni om vad ni skulle hitta på den dagen.

Inte nästa dag, inte nästa vecka. Utan just då. Kanske en lite sats hemmagjord vinbärssaft? "Sittdroppa" från rampen med dina för små inlines? Cykla till Överskottsbolaget och köpa ostbågar och godis och dricka?


Balansgången på din lågstadieskolas korta staket var en rutin, och du ramlade aldrig.

Du sprang fram på den, gjorde en volt, stod på händer och hoppade ner igen medan Brian applåderade och hurrade åt dina konster.


Super-Nanny!

Imorgon är det jag som lär Jone hur man uppfostrar barn.
Ta anteckningar!

Minnen del 3

Och du minns första gången alkoholen knackade på. Du har berättat för dina föräldrar att första gången du smakade på denna underbara med farliga dryck var en månad innan du fyllde 18. Men sanningen är...


...att du gick i 8an.
Du minns att Brian hade hittat öppnade whiskey-flaskor i hans pappas barskåp och blandade olika sorter i en pet-flaska. Eller var det så? Det låter väldigt banalt och tonårsaktigt, så vi säger det. Det blir bättre då.
Du minns också att du tyckte, som nu, att whiskey smakade piss rent. Du tror inte ens att Brian tyckte det var så gott, men vad skulle ni blanda det med? Valet föll på Fanta. Citron. Smaken var olidlig. Men jävlar va vuxna ni var!

Du tror att det var en fredagskväll och att du minns att ert första stopp var på din gamla lågstadieskolas gård. En halv mun whiskey, en halv mun Fanta Citron. Och ni började fejka. Eller, du kan inte tala för Brian. Men du, du fejkade en fylla. Alkoholen tog knappt någonting, men Brian var glad (full?), så du måste vara glad (full).
Du minns att du puttade in Brian i ett rött staket och att han föll ner på asfalten.
Du skrattade, Brian skrattade, och det var du och han mot världen.
Väl nere på marken fann han en 100-kronorssedel. Du krävde hälften eftersom 'om jag inte hade puttat dig, hade du aldrig hittat den'. Men Brian tog smällen, Brian skulle ha priset.

En halv mun whiskey, en halv mun Fanta Citron.
Svälj!
Kvälj!
'Det är lungt, det är lungt, vi går vidare'.

Nästa stopp på er fyllevandring var "Kungsörs berg" vig Häggen. Ni stannade inte kvar länge, utan vandrade vidare upp på byn. Som stod folktom. Du minns att du blev nervös när det kom någon vuxen människa gåendes mot er. Tänk om det var någon dig pappa kände, eller ännu värre, tänk om det var din pappa!? Men det var det aldrig.
Sista stoppet: fritidsgården. Det ställe du och Brian aldrig var inne i om kvällarna. Inte heller den här gången utan ni stod kvar utanför ett tag innan ett år äldre män kom ut och frågade skrattandes om ni var fulla. Brian sa 'ja', du ville inte vara sämre, så du sa också 'ja'. Men du kände fortfarande ingenting.
De ett år äldre männen bjöd er på snus. Brian sa 'ja', du var lite sämre och sa 'nej'.
Du minns inte varför, men plötsligt låg Brian på asfalten för andra gången den kvällen, skrattandes, medan du stod ovanför och sparkade honom lite lätt i sidan. Du tror att Brian fick ett litet sår på lillfingret.

På vägen hem stannade ni framför din gamla lågstadieskola och drack upp resten.
En halv mun whiskey, en halv mun Fanta Citron.
Svälj!
Kvälj!
Du minns att du sa något i stil med 'shit, vad konstigt allt känns, typ ljuset kommer efter'. Brian svarade 'jag tror du fejkar'. Du blev lite sur och sa 'fan heller', men tänkte 'han känner mig alltför väl, den där Brian.'

Burrrr....

Fjärde raka vinsten blev en riktig svettig och nervös tillställning.
Inledningen lovade dock väldigt gott för oss, som kontrollerade matchen bra och med lite flyt och bättre koncentration kunde det ha stått 3 eller 4-0. Efter 10 minuter. Därför kom Odens ledningsmål väldigt orättvist. Ensam med tre försvarare och målvakt kunde "köttklumpen" enkelt pricka in 1-0, cirka 25 minuter in i matchen.

Andra halvlek startade vi med 3 anfallare. Målchanserna radades upp innan kvitteringen kom av super-sub-sigge. Tre mål på två matcher som inhoppare är inte illa pinkat. Vi hade stort bollinnehav och därför kom inte ledningsmålet så oväntat. Borken kunde trycka in 2-1 från kort håll.
Efter lite onödigt nerv kunde vi hålla resultatet matchen ut och 3 pinnar var i hamn!

Tre stjärnor:
***
John Hallin
**
Amer Filipovic
*
Henrik Johansson

Montecore - En unik tiger av Jonas Hassen Khemiri

Jag måste hålla med bokens andra författare Kadir om att titeln "don't make sense". Men jag kan förbise detta då Montecore är en riktigt bra bok.

Jonas får ett brev av sin fars gamle barndomsvän Kadir som fått en brilljant idé:" Låt oss slå våra huvden tillsammans och skriva en bok om din enastående far." Historien skiftar smidigt mellan Kadirs berättelser om Jonas far med Jonas minnen från sin egen uppväxt, från Palme-mordet till Lasermannen och det raskrig som utbryter i vardagen.

Skrivglädjen är total, det finns inte ett enda ord som är utan passion och berättarglädje. Jonas vill berätta allt och åter allt och gör det på ett strålande sätt. Visst, i början blev jag lite irriterad över alla synonymer som Kadir skriver: "memorerar du" istället för "kommer du ihåg" eller "minns du", "Partagera mig dina emotioner" iställer för "låt mig ta del av dina känslor". Det finns mängder att dessa, men efter en stunds läsande bryr jag mig inte så mycket. Eftersom det är det som får hstorien att nå fram dit den vill. Läs epilogen så vet ni vad jag menar. 


Minnen del 2.

Ja.
Visst minns du din första kyss.
Eller kan man kalla det kyss, du vet inte riktigt vad benämningen kyss står för, är en kyss när tungor möts i ett virvel av saliv och är en puss när två läppar möts och avslutas i ett SMACK? Vi säger att det är din första kyss, det blir bättre då.
   Du minns att huset hade en vattenskada som hade börjat in det nedre badrummet och att den tillfälliga lägenheten hade fem rum inklusive toalett och kök och att det var sen höst, kanske rent av i mitten av november, för du oroade dig över julafton och att du helst av allt ville fira den i huset.
   Du hade börjat fyran sedan fyra månader tillbaka och klassen från lågstadiet hade splittrats och blivit tillbakapusslad från bitar av Hagaskolans treor och att du hade förälskat dig i Flickan med de bruna ögonen och det långa mörka håret. Du var så kärkärkär och dina känslor speglades av sig mot henne. Du trodde att hon gillade dig också, vad skulle annars kyssen betyda?
   Du minns att snön inte hade fallit än och att du och din ett år äldre syster lekte i lekparken där det fanns en koja, en rutschbana och en bro som gick över vatten där krokodiler, pirayor och hajar väntade på sitt byte.
Sen kom hon.
Du såg henne från långt håll och du minns att din syster gick fram till henne och sa någonting innan hon kom tillbaka och sa åt dig att Flickan ville prata med dig. Du gick sakta fram och minns att dina knän skakade som om någon hade tagit fram en spruta full med Parkinson och genomborrat dina knärskålar med nålen och att dina händer svettades som om du hade stoppat ner de i kokande vatten.
Minns du vad hon sa, vad du sa?
Åh, vad du önskar att minns, men det gör du inte.
I nästa sekund lutade hon sig fram och du mötte hennes läppar med dina. Dina knän slutade skaka, ditt hjärta började slå som om en hackspett hade krupit in genom ett hål i kroppen, du andades lättare.
Minns du det?
Visst minns du det. En stjärna exploderade och imploderade på en och samma gång, marken under Eifeltornet gav vika, Atlanten tömdes på vatten, himlavalvet öppnade sig och guldmynt och åter guldmynt spottades ut.


Du svävade.


Bort från det vattenskadade huset, bort från lägenheten med fem rum, bort från julafton, bort från november och december och bort från lekparken, du log mot krokodilerna och pirayorna och hajarna, gav de fingret och skrek 'TA MIG DÅ OM NI KAN, FÖR HÄR OCH NU KAN INGEN RÖRA MIG!'


Sen minns du inget mer.

Till den där lilla filmnörden som finns i oss alla...

Cassandra's Dream

Den kritikerrosade mästerregissören Woody Allen spottar ut sig en film varje år. Genren varierar från thrillers till musikaler och komedier. Här har har knådat ihop en ångestladdad drama/thriller och två bröder med pengaproblem. Ena brodern har spelskulder upp över öronen och den andra vill starta nytt liv med sin nyfunna kärlek. De ber sin rika morbror om pengar, men morbrodern har problem och vill ha en gentjänst.

Det är mycket man känner igen från Allen 2005-årsfilm Match Point. Inledningen är pratglad och ganska seg, men han trappar skickligt upp stämningen på ett sätt inte många regissörer kan. De båda bröderna som spelas av Ewan McGregor och Colin Farrell gör ett storartat jobb med det de har att jobba med.
   Det är ångestladdat och dystert men faktiskt, om man sett så många filmer som jag gjort, ganska förutsägbart. Jag vet att det inte är det som Allen vill, han vill berätta en rak historia och brödrakärlek och vad som kan splittra det.

Betyg: F F F


Leo

Josef Fares fick sitt genombrott i roliga Jalla, Jalla och bredde på med den ännu roligare Kopps innan den betydligt mer humorbefriade dramat Zozo (jag har inte sett den än, så jag kan inte yttra mig om den filmen).
hans senaste film Leo ligger helt rätt i tiden, nu när gatumisshandel kan läsas i varannan artikel nuförtiden.

Leo fyller 30 år och har en fest för hans vänner och familj. På vägen hem till lägenheten bli han och hans flickvän påhoppad av två personer som "vill att han ska visa de respekt". I tumultet som utbryter blir Leo skjuten i benet och hans flickvän i magen. Hon avlider strax därpå. Detta förändrar hans liv...

Inledningen är väldigt skrämmande och obehaglig. Men det spårar ut efter ett tag och det blir inte så självklart längre. Leo vill ha sin hämnd och tillslut blir det mer en hämndfilm än ett drama om livets återtåg. Skådespelarna gör ett bra jobb, och självklart lämnas man inte oberörd när filmen är slut. Men jag tror att det är med tanke på inledningen, och inte avslutningen.

Betyg: F F


Minnen del 1.

Vi har pratat lite om vad man uppnått här i livet och fick idén att skriva ner lite minnen i bloggen för er läsare att avnjuta. Eller avsky. Vilket som spelar ingen roll.

Jag tänkte beskriva mina minnen i "du"-form, eftersom det har en fin klang i tonen och det känns nästan som att det inte riktigt är jag som skriver det. Jag lånar, eller stjäl just detta från en bok. Minns inte riktigt titeln, men jag tyckte det lär bra när jag läste det.



Visst minns du din första semester? Du tror det var i Grekland, du vet att ni åkte flyg för att ni bodde på hotell, din mamma, din pappa, din syster Therese och din syster Diana. Med er på resan hade ni även familjen Sundh, Peter, Ninni, Isa och Viktor.

   Du minns ganska starkt stora vita hotellet med en stor pool på innergården. Det kalla vattnet var inte nådigt, men det är någonting speciellt med förhållandet utlandssemester och pool, du måste bara bada, hur kallt det än är.

   Visst minns du också det där med skorna? Eller gör du det, kan det vara en bild som dina föräldrar målat upp i ditt huvud genom alla historier de berättat om det? Men vi säger att du minns det, det blir bättre så: Din mamma sa åt dig att 'glöm inte att sätta på dig skorna nu när vi går ut' och du svara 'nej då' och springer iväg på ett ärende (kanske ett sista dopp i det kalla vattnet). Du kommer tillbaka och din mamma säger åt dig att 'glöm inte dina skor nu'. 'Nej, då', svarar du och springer till den närliggande kiosken för att köpa lite Pez till din tomma Pez-hållare (Kalle Anka?). Du kommer springandes tillbaka och din mamma säger till dig 'glöm inte att sätta på dig dina skor, för nu går vi'. 'Nej då' säger du.

   På vägen till ert mål stannar ni för att se på de gräsätande åsnorna och du frågar om du får gå fram lite längre. 'Ja' säger din mamma och tittar på dig 'men vart har du dina skor?'.


Minns du din andra utlandssemester?

Nehe, inte?

Okej, men vi får ta ett annat minne någon annan gång.

För visst minns du din första kyss?


Money, must be very f***ing funny!

Fick nyss ett sms av 3, där de hotade med att spärra av telefonen om jag inte betalar fakturan. Jag måste även betala kåravgiften på 300 spänn för att få mina just nu uteblivna poäng. Jag skäms över at be mina föräldrar efter pengar. Jag får väl sälja min kropp på stan istället, eller ta betalt på skivan...
...ja, jag hoppas att päronen läser det här och ger mig lite sympatipoäng...och förhoppningsvis lånar mig lite pengar. Jag är väl skyldig båda två runt 2000 kronor var.

Att hela livet ska kretsa kring att man har bra med pengar, det är inte okej.
Du måste ta vara på kulorna, säger ni.
Ska jag följa med till Halmstad eller, frågar jag?
Jag vill ha tillbaka mina 2800 från skatten nu, så fort som möjligt!

Champions!!!!!!!

image35

Finns det nån vackrare lagsymbol?



Update!

Jag antar att ni vill ha en uppdatering? Här kommer den:

Dagen började med en liten tripp till Köping och systemet innan Jone handlade ett par t-shirts på H&M.
På vägen hem fick jag ett meddelande där det stod att Calle öppnat första cidern. Jag blev då sugen på en öl så när jag kom hem öppnade jag en kall, god öl och la mig ute i den stekheta solen.
   Runt halv sex kom Jone och vi drack ett par sommardrinkar. Ena var riktigt jävla äcklig och andra var helt okej. En och en halv timme senare kom Calle och Pontus in genom dörren.
   Nästa anhalt blev Henke. Många från laget var där, även Ödlan, som med hjälp av lite övertalning även följde med ut på krogen. Jag vet inte riktigt när, men någonstans hos Henke började en liten kille få lite för mycket i sig...
Skjuts in till E-tuna stod Linus för. Inne på Lotus var det tomt på folk. Nej, okej, inte direkt jättetomt, men det var inte mycket folk, och då var ändå klockan halv tolv. Så vi tog oss en varsin "dricka" och gick runt och kollade på folk. Jag vet inte när men någonstans inne på Lotus fick en liten kille lite för mycket i sig...
Det drog igång när en del från laget och Emma med entourage kom till schlagergolvet. Den blev lite allsång, lite mer dricka, lite luft. Det som det brukar...
...men vänta! Kommer du ihåg meddelandet du skickade till mig igår Simon? Annars, kolla 18.06 på telefonen...
Gjort det...
Nu...
Det var en som tog meddelandet på allvar.
En liten kille som fick lite för mycket i sig.

Jag tror klockan var halv två, när Jone kom vinglandes till stora golvet, ensam tyvärr. Han började dansa med oss och in i en kille som stod bakom, men bad om ursäkt, bara för att dansa in i honom igen. Han var helt frånvarande i blicken, så jag antog att det var bäst att släpa ut honom. Med ett hårt grepp om den lilla killen, gick vi förbi vakterna som frågade om allt var okej, och ut från krogen.

   Utanför kom en man (holländsk?) och frågade på engelska "if we have som cocaine". Jag skrattade och sa att "No we don't". Jone däremot sluddrade att "Do you even know what cocaine is, little man!". Jag ryckte bort honom och vandrade till KH. Men, när jag släppte taget för ett litet ögonblick, sprang den lilla mannen med trippande steg tillbaka till krogen, bara för att se vakten stå framför honom. Jag kom och ryckte bort honom. Igen.

   Lite käk, svarttaxi hem, hjälp med betalningen (den lille mannen ville ge sitt körkort till Börje, som betalning), och ett "hej då, gå hem och sov nu".

Vad jag fick tillbaka? Ett "dra åt helvete!"




Men det var kul.


3 poäng, ligaguld (?) och fest. En härlig lördag!

Igår åkte jag till Västerås med b-laget och spöade BK 30 med 2-1. Första halvlek lirade vi riktigt bra, fina kombinationer framåt och säkert bakåt. Därför kom deras 1-0 mål väldigt orättvist. Men en straff senare, säkert inslagen av Hirvelä, slutade halvleken 1-1. Andra halvlek var väl ingens tycker jag. Båda lagen slarvade, hade chanser och sumpade de. Men när två minuter återstod av matchen sprang Henke sig fri och slog in 2-1, 35 meter från målet. Stenhårt stolpe in.

Jag ska till systemet nu. Köpa lite öl. änder nåt ikväll, vad vet jag inte, men nåt.

Och klockan fyra, canal+ sport. Lägg det på minnet. Det är då Manchester United tar ligaguld!

Edit: Idag tar United guld!



Väntan är över...

...för mig i alla fall.
Mitt tredje (riktiga) album är "släppt"!
Det har varit en lång process. Nu är jakten igång till det fjärde innan Halmstad. Jag får se hur det blir.

Ps. Jag kan också ha det riktigt skönt en arbetsdag:)
image34

Snart, snart, mina damer och herrar

10 spår klara. En som jag spelade in idag, men blev inte nöjd över.
Men skivomslaget är klart. Det ser ut så här:


image33

Jag vet, jag är ingen layoutexpert, men det får duga.
Imorgon, då jävlar är den klar!

Ikväll!

Ikväll. 18.00. KBK-Munktorp.
Tidig seriefinal.
Kom och se när ben flyger och bollen rullar!

Flickan under gatan av Roslund & Hellström

Jag har kastat ris över de kritikerrosade författarna, från den obehagligt fantastiska "Odjuret", till den actionfyllda och briljanta "Box 21" och den internationella, luriga "Edward Finnigans upprättelse". Kommer även denna bok få mitt goda omdöme?

Som i de tre första böckerna är det den tjurskallige kriminalkommissarien Ewert Grens som sitter i fokus. Han har 32 olösta fall på sitt skrivbord, samtidigt som hans älskade Anni kämpar för sitt liv på vårdhemmet.
Plötsligt hittas en kvinna mördad under S:t Görans sjukhus.
Och 43 barn, som talar ett främmande språk, står i polishusets entré, höga på lim.
Två nya konstiga fall måste lösas, och Ewert tvingas tillslut vända sig mot Stockholm undre värld.

"Flickan under gatan" tar oss med in i en värld som vi inte riktigt existerade. Författarnas research vittnar om att detta verkligen finns, vi kan inte blunda för den hemska verkligheten. 
Precis som i de tre första böckerna får många personer plats i historien, från Ewerts kollega Stig, till Leo, som lever under gatan, åklagare, barn. Många människor att hålla reda på, men inbakat på ett sätt så att man inte riktigt glömmer någon. 
Jag kan inte heller glömma språket, målande och detaljrikt. Författarna vet verkligen vad de talar om. Med språket väljer de läsaren att välja sida, som inte är så lätt alla gånger.

Trots detta är boken inte lika bra som dess föregångare. Mindre puls. Segare. Det är i de avslutande 100 sidorna som man ser deras kvalité i sitt esse. Det är då det händer grejer. Det är då vi får ta ställning. Och de lyckas alltid de två sista sidorna överraska med sina "tvister" som bara händer i filmens värld. Eller i Roslund & Hellströms värld.

Betyg: F F F

Till den där lilla filmnörden i oss alla.

Doomsday (2008)

Vad vill ni se? Vad är ni sugna på?
Vill ni gråta, se Titanic. Vill ni skratta, se Dum & Dummare. Vill ni tänka, se Memento. Vill ni inte tänka alls?
Se Doomsday.
Det är så grymt hjärndöd action att man får kalla kårar i ryggraden. Men det inte sagt att det är dåligt.

År 2008. Ett virus bryter ut i en stad nära London. Regeringen bestämmer sig för att stänga in befolkningen för att förhindra spridningen.
År 2033. Viruset är tillbaka, men denna gång på Londons gator. För att förhindra smittan denna gång skickas ett gäng slagskämpar till staden där viruset började. Det är nämligen så att man har sett överlevande. Och finns det överlevande så finns det botemedel...

Det är en frisk blandning av Mad Max-filmerna och den senaste Rambo-filmen. Blodet sprutar åt alla håll och kanter, en man blir bränd levande medan människor äter av honom, huvuden avhuggs och komiken är obefintlig.
Vissa sekvenser är riktigt jävla grymma, vissa är bara för mycket. Det är faktiskt väldigt mycket som är för mycket i den här filmen. Den är svår att recensera. Den är inte alls svår att se, om man gillar när man inte behöver tänka, utan bara finner sig i det stadiet att man inte bryr sig. Action i mängder styr.

En film för de som tycker att testosteronet i kroppen har börjat att sina.

Betyg: F F F

Angående tentamen idag halv nio.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fortsättning...

Mattedelen:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svenskadelen:
NJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!
Sådär.
Jag hoppas att gudarna ler mot mig och låter mig passera detta svenska-hinder som gäckat mig ett halvår.

Hämden är ljuv...

Igår beordrade min far mig att städa mitt rum för att skulle upp och spela lte gura. Och gjorde jag inte det så skulle han lägga allt skit på min säng. Jag skrattade högt och retfullt åt hans hot. Jag hade helt enkelt ingen lust att städa rummet.
När jag kom hem i går kväll, var det släckt i mitt rum. Jag såg på avstånd att alla kläder var borta från golvet. Jag hann tänka, 'fan va snäll han var som städade åt mig'. Sen tände jag lampan.
Sängen var full med kläder, chipspåsar, kaffekoppar och halvfulla ölflaskor, som dessutom snällt hade letat sig ut ur öppningen och ner på mitt täcke.
Jag skrattade.
Han gjorde det verkligen.
Jag har aldrig varit så stolt över min far just detta ögonblick.

Överskattat.

Jag.

Intrång av David Morrell

Här kommer det. Är ni med?
Den första bokrecensionen jag någonsin skrivit:













Varför köpte jag den här boken?
Jag var på väg till skolan och stannade till på Pressbyrån för att köpa kaffe, när jag såg den här stå och flinade mot mig. "Kom hit, ta mig, läs mig, du kommer inte ångra dig!" Jag tog upp boken och läste för att den fått pris för bästa skräckroman 2005. Sen läste jag det som man brukar kalla "lockbetet":
En grupp urbana forskare och ett öde hotell.
Vissa platser bör man låta vara övergivna.
Så. Tji-tjing! 70 spänn fattigare.

Fyra forskare och en journalist ska utforska ett öde hotell. De tar sig in via en servicetunnel, men det finns personer i sällskapet som har andra uppdrag för intrånget.
Samtidigt väntar någon på sällskapet där inne, i det mörka, fuktiga hotellet.

För de som gillar när en handling utspelar sig på ett speciellt stängt område (Jone), är detta en guldgruva.
Spänningen stegras för varje sida. Detaljrikt. Actionpackad.
Men det som verkligen fastnade var hur bra filmen skulle vara. Hur överjävligt spännande den skulle vara. De går i mörker, hör ljud, ser lik.
Ibland blir det dock lite för detaljrikt, när Morrell måste beskriva för läsaren exakt vad som händer, hur någon agerar. Det ska väl bidra till närvaron, helt enkelt.

Betyg: F F F F

Lekstuga!

Jag trodde att det skulle bli en tuff match. BK 30 är vana vid konstgräs och när väderleken sa att det skulle regna, trodde jag att det skulle bli ännu tuffare. Vi är inte riktigt på spelhumör när det nalkas regn. Men jag kanske borde tänka om.
6-0.
När 10 minuter hade gått så ledde vi med 2-0 efter mål av Henke och Ling. Idling spädde på när det återstod 5 minuter av halvleken. När vi gick in för halvtidsvilan hade vi ändå ett ribbskott och två missade frilägen. BK 30 hade några hörnor.
10 minuter in på andra halvlek så stod det 5-0. Ling igen. Och Tero P. Äntligen.
Nu sa Jone att det är klart.
Målchanser radades upp, men bollen ville inte gå in. Det blev nästan som att man blev lite bortskämd. Men 6:an kom också genom Tero. Jag orkade inte jubla längre. Då försår man hur mycket man dominerar matchen.

Det ska tillägas är ett förmodat topplag, tillsammans med oss, Franke och Hallsta. Och Franke spöade vi ju med 2-0, som kunde ha blivit mer.

Det ska också tilläggas att det är SÅ JÄVLA SKÖNT!!
Over and out.

Filmtipset.

Darjeeling Limited (2007)

Man kan inte direkt kalla Wes Anderson för en av mina favoritregissörer. Jag tyckte till exempel att The Royal Tenenbaums var överskattd och Life Aquatic... har jag inte haft lust att se. Men när jag såg trailern till denna film, förstod jag att denna förmodligen skulle vara bra. Kanske till och med mycket bra. Jag hade rätt.

Grundhistorien är simpel:
Tre bröder, som inte har pratat med varandra på ett år, reser med tåg genom Indien. Planen är att de ska hitta sig själva och varandra - och bli bröder igen.

Men under allt det simpla döljer sig en existensiell närvaro, en närvaro som jag inte riktigt kan hitta likheter med andra filmer. Den har ett stort hjärta, och bakom varje scen döljer sig ett budskap. Det verkar nästan som att Anderson vill visa världen att "här är jag, en geni!". Jag vill inte kalla det egotrippat, men lite så känns det när han visar upp kärlek, hat, skratt och tårar på sitt eget lilla sätt.
För filmen är liten och intim. Liten i den bemärkelse att två tredjedelar av filmen utspelas på ett tåg, och intim för att man får den känslan av att skådespelarna (Adrien Brody, Owen Wilson, Jason Schwarzman) är bästen polare när kameran inte är på och litar på Anderson till 100%.

Filmen är vacker, rolig, sorglig. På Andersons egna lilla sätt.

Betyg: F F F F

Överskattat.

Ris

Inte riktigt vad jag räknade med en Valborg. Men...

...det blev en rätt trevlig kväll igår i alla fall. Hemma hos Jone bjöds det på mycket god mat tillsammans med vänner som Simon, Pontus och Jone själv. Jag var så mätt att jag inte kunde få ner en matbit till. Sen kom ost&kex fram. Det är väl klart att man måste få ner lite av det också.
Efter den ljuvliga middagen, som sköljdes ner med lite gyllengul vätska, vandrade vi den långa vägen hem till mig för att se på "Superhero movie", som  lockade till några skratt, vilket alltid är välkommet.
Sen satte jag tydligen på en dålig film.
Sällskapet började skingra sig. Simon lyfte abrupt på sig när hans far stod utanför och väntade. Pontus fick även han skjuts hem. Och Jone tänkte, 'va fan, om ni ska ska, då drar jag med', medan jag satt där i min ensamhet, klockan 23.00.
Men Jone kom tillbaka och vi såg Chelsea gå vidare till final, där de får möta "Den röda maskinen".
Sen gick han hem. Jag somnade. Faktiskt.

RSS 2.0