Sista på en vecka...

Snart drar vi! I morgon bitti åker vi iväg på ännu en resa, ännu ett äventyr. Sälen är destinationen där jag och mina fem bröder kommer ha det fantastiskt kul. Enda skillnaden från förra årets resa är att vi har denna gång en stuga, utan grannar på vardera sida väggen. Därför kan vi ge järnet lite extra. 
Just nu håller jag på att tvätta kläder och kollar samtidigt på Dirty Sanchez. Hur vidrigt som helst.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva...jag är för exhalterad.
Vi ses om en vecka!


Julafton över...

Då har ännu en julafton hastigt flygit förbi. Och tomten kom i år också. Vilken tur.
Men först började vi julafton som alla andra andra år, med Kalle Anka tillsammans med lite glögg och julöl.
Sedan hoppade vi nästan direkt till julbordet där det serverades alla olika sorters läckerheter. Sen, äntligen, kom tomten, som i år fick vara Mats, min systers pojkvän. Han gjorde det bra, men inte lika bra som jag.

Efter besöket fick alla ungar dela ut julklappar. Jag är väldigt nöjd över mina ska tilläggas.
Julklapputdelningen varade ungefär 20 minuter och klappöppningen en halvtimme. Sen spelades lite TP. Vi män vann, såklart.
Lite mer mat, lite mer öl och hemgång.

Julafton börjar gå på rutin nu, men det är lika underbart varje år.


God Jul!

Från mig till er: En riktigt God Jul!
Hoppas ni får en trevlig dag fylld med glädje och kärlek, generösa gester och en massa skratt!!!

hehehe...see, i can be cheesy...

Jag har i år tackat nej till äran som jultomte. En av mina systerdöttrar är 9 år, så hennes tro på detta skäggiga fenomen är svag... Skulle jag komma in i röd dräkt tredje året i rad skulle säkert den 6-åriga också undra...
Tur då att det finns en 1 1/2-åring som fortfararande inte vet vilken dag det är.

Jag såg på "Ett päron til farsa firar jul" i går kväll och har gjort det dan-före-dopparedan de senaste åren. Och precis som tidigare så har jag fått lite extra julkänsla efter denna underbara film.

Oh, glory night!

Nej, det blev faktiskt inte som jag ville igår kväll. Förfesten hos Simon tog fart när jag tog fram kortleken. Vid ungefär den tidpunkten kände jag alkoholen i blodet och att en rätt skön fylla var på ingång, något som jag tror jag var ensam om.

Väl ute så höjdes mitt självförtroende några hack när jag och Simon gled på 25-stället Nybron, samtidigt som de andra grabbarna stod vädjande utanför. Men kompisar som vi är kunde vi såklart inte lämna de ute i kylan. Det blev Lotus istället. Bingo Rimér var där med sitt kvinnliga entourage. Åh, om man kunde få vara honom i en dag. Trots hans halvnakna modeller fattades tjejer ute. En stor majoritet killar på dansgolven, några kvinnliga bartendrar och långt inne i hörnet, vid de nya röda skinnsofforna, tycktes jag bevittna något tjejgäng. Inte bra.

Annars var gårdagens sågning hemma hos Jone:
"Har du inga pengar! Du är ju så jävla fattig! Vilket värdelöst liv du lever, det kan ju inte vara kul att vara du!"
Kommentarer överflödiga...

God Jul!


Santa Claus and his sleid

Årets jullåt:
http://www.purevolume.com/morgankall

Det går i vågor...

För bara ett par dar sen så låg jag sömnlös och hade panik över saker och ting.
Som till exempel julklapparna. Hur skulle jag hinna, skulle jag ha råd, vad skulle jag köpa? Men nu är allt klart och jag kan pusta ut.
En annan sak som oroade mig något otroligt var EXA 2. Det fattades två böcker och jag kunde inte skriva den på bara några kapitel. Men. Idag åkte jag hela vägen till Örebro stadsbibliotek och fångade in den sista boken. Jag satt ett par timmar och skrev och har kommit upp till 4 sidor. Det är bara diskussions-delen kvar, och den som känner mig rätt blir det av på en halv minut.

Det BLIR fest ikväll. Faktiskt. Simon var ensam i sin stora lägenhet och ringde runt till oss bröder. Och vem tackar nej till en trevlig kväll involverad alkohol och lite muisk. Jag är inte den som är den i alla fall.

Dexter Morgan!

Det här är en order. Sätt er framför datorn, skriv tankafett.se på webläsaren, sök på Dexter, ladda hem.
Jag såg nyss de sista avsnitten av säsong två. Kan mycket väl vara en av de bästa serierna på mycket länge. Den är i klass med Heroes och Scrubs. Ja, jag går så långt faktiskt. Jag lovar, ni blir inte besvikna. Nu väntar jag bara på att säsong tre kommer...

Jag har skrivit 3 sidor av EXA2, och då har jag ändå utlämnat två av böckerna. En av de fick jag idag, Vygotskij i praktiken, den andra får jag åka till Örebro (!) för att låna. Vill jag har julklappspengar så kan jag inte beställa den också...

Min far har betalat böcker och telefonavgifter för nästan 800 kronor denna månaden. Vilken farsa va?!
...lite bortskämd kanske?


Okej, är det så du vill ha det... (statement - ingen fråga - inget frågetecken)

Jone. Det är petitesser. Småsaker. Jag skriver ingen svenska-uppsats och Ingvor Nzeribe kommer inte komma in genom dörren och slå mig över fingrarna. Tror du jag är såhär slarvig när jag skriver mina skol-uppsatser. Jag menar, du klagar över felstavning när du själv stavar fel, och fråga någon annan som har läst om de inte fattar innehållet.

Du är bättre än oss andra på att skriva, jag kan inte sticka under stol med det, med du är ingen Voltaire, du är ingen Victor Hugo. Fan, du är inte ens Håkan Nesser. Du är bara en av de som har insett att du är bättre än alla du känner, och verkligen, VERKLIGEN, vill bevisa det. För ALLA.

...jag tycker om dig i alla fall...och känner du mig rätt så vet du vad mitt nästa steg är...

Dan före dan före dan före dan före dopparedan!

Snart smäller det. Dagen på året då vi firar Jesus födelse. Yeah right. Fråga vilken unge som helst och vi får förmodligen svaret: "Vi firar jultomten och julklappar!". Jag ser inte julafton som ett minne av Jesus födelse, även om jag vet att det är fallet, utan en dag på året då familjen samlas och är generösa. 
   Julafton är för mig en känsla, inte en högtidsdag. Men när kommer känslan? När jag köpt alla julklappar? När jag börjar tro på tomten igen? Nej, jag vet exakt när känslan kickar in som mest. Klockan tre på julafton, när Kalle och hans vänner firar jul. När hela familjen sitter ihopträngda i en soffa och dricker glögg och barnen skrattar (jag också) åt kolibrin eller tomtenissen som har en schackfärgad färg. Det är den tiden på året jag önskar att vi firade julafton som i England, två dagar i rad.

Jag måste också skriva en jullåt och skriva mitt EXA2 innan julafton kliver innanför tröskeln.

Jag ska se om jag får lite extra julstämning om jag sätter upp en bild på en tomte...

image11

Nej...
Nu då!

image12

Ahhh...så där ja...där har vi känslan igen. Nu kan jag stå ut med pluggandet ett litet tag till i alla fall...

Ahhhhh...dessa underbara minnen!

Sommaren -04
Destination - Rhodos
My brothers in crime - Jonatan Björklund, Pontus Blomgren & Daniel Erixon
Betyg: 7/10


Jag kände inte Pontus så väl vid den tiden. Han var den killen som gick en klass över oss andra 86or, men spelade i samma fotbollslag som oss. Jag är överlycklig att han följde med. Eller var det jag som följde med honom?
När vi pratade om resan trodde jag inte att vi skulle fara iväg. Jag var 17 år, blyg, blek och BARA 17 år. Det stod det i passet, men i kroppen kände jag mig yngre.
   Men vi for iväg. Jag fick 1500 kronor av mina generösa föräldrar och var på väg till mitt första äventyr! Men inte det sista...
   Så. Vad har jag för minnen då? En del, men för få.
Jag kommer ihåg kvällen när Ekka (vi kallar Daniel för Ekka) fick några inbjudande blickar av en tös. Nästa morgon fick vi reda på att han rymde bort med henne till en trappuppgång... Samma kväll, om det var samma kväll, så fick en annan tös för sig att vår käre Pontus skulle agera Stålmannen och skydda henne från elaka pojkar. Sekunden senare hade de det mysigt på dansgolvet...
Jone och norskan, jag och norskan (vad är det med mig och norskor?).
   Ett annat minne är en morgon när jag inte mådde...ehhh...bra, antar jag, och min bästaste bäste vän fick för sig att få med mitt bleka ansikte på kort. Hu, vad arg jag blev.

Jag har inte allför många minnen från Rhodos, men tillräckligt många för att inse att det var en vändpunkt i mitt liv...


Till den där lilla filmnörden som vi har i oss alla...

Nedladdat!


Dexter - Jag började kika på denna fantastiska serie för inte så länge sedan, men slutade av någon konstig anledning. Nu är jag tillbaka i Dexter-träsket och har sett hela första säsongen på två och en halv dag.

Dexter arbetar som kriminaltekniker och är en den perfekte gentlemannen som även tycker om barn. Han är tom inom sig och kämpar för att visa omvärlden sina känslor.

På nätterna jagar han seriemördare och ställer de inför hans egen lilla rättvisa.

Mörk komik och lite blodig emellanåt. Beroendeframkallande.


image9

Saw 4 - Så där ja. Då kom ännu en Såg-film om mannen som går igång på fällor och människors panikartade försök ur de. Denna gång är Jigsaw död, men dödsfällorna lever vidare. Vi få även se en känslosammare Jigsaw i tillbakablickar.

Vad förväntade man sig då? Blod, skrik, mörker och människor i grismasker. Fick man det? Ja då, självklart.

Sämre än ettan och tvåan, lite bättre än ettan. Kommer det en till? Jag frågar faktiskt, för jag fattade inte riktigt slutet.

image10


Stjärtlapp och öl!

Jag såg nyss Americas funniest home videos med folk som åkte skidor och pulka och ramlade. Ibland så är slap-stick otroligt kul. Om det händer någon annan. Det fick mig att drömma om Sälen igen.
Nästa lördag drar vi iväg, jag och mina fyra (fem?) bröder. Fan va vi ska titta på Beerfest, ta på oss ytterkläderna, stjärtlapparna och öl och åka där man inte får åka och ramla där man inte ska ramla.
Är det nån förresten som har skjärtlapparna kvar från förra året?

Mmmmm....Jag längtar och tror att det blir bättre i år än förra året. Hell Yähhhh!!!! 
Trots att vi inte har någon bastu...

Glory, Glory Man United!!!

0-1 i matchen med stort M. Tevez avgjorde i första och sedan var det bara en transportsträcka. Men vad ska man säga. Världens bästa mittbackspar, världens bästa vänsterback, världens bästa högerytter och världens bästa forwardspar. Då har inte Livverpool så mycket att komma med.
image7
Synd bara att fucking Arsenal slog Chelsea också.

Nu ska jag sitta barnvakt åt mina systerdöttrar. De ska sova klockan halv nio, så då kanske man kan läsa lite facklitteratur.
Hahaha!....det tar jag när läsångesten verkligen kickar in.

Julbordet blev en liten succé!

Så. Då har man varit på det första julbordet med mina bröder från olika mödrar. Potatis, sill, julskinka, köttbullar, prinskorv (och lite hots-korvar till traditionsbrytaren), jansons frestelse, glögg, snaps och lite öl. Mums. Jag kände mig några kilo tyngre efter allt gott.

image5

Och så här kan en lyckad kväll vara:
1. God mat och dryck tillsammans med Jippie Jähhh! - Christmas
2. Lite egetkomponerat Pictionary
3. Lite You-tube och ännu mer Jippie Jähhh!
4. Lite skitsnack
5. Utgång

Tyvärr kan alkohol göra så att vissa människor visar andra sidor hos de själva...
image6
Men han är förbannat glad i alla fall!


Summer -08 bokad?

Jag ber till alla gudar i världen att det blir Halmstad som får se upp i år igen. Har vi bestämt oss än? Jag hoppas det. Om ni utstående vill veta hur det gick till, titta här: http://www.youtube.com/watch?v=6qYFKZLEzrw
Skapad av honom som om det inte vore för, skulle få minnen finnas kvar. Ehhh...blev det där rätt? Skit samma...

Jag steker just nu köttbullar inför julbordet ikväll med samma gäng som på filmen, minus en, plus en.
image1

Ses på Nybron? Vi får se om vissa pojkar vaknar på samma sätt varje morgon efter en hård utekväll...

image3image4

Untitled album...

Tredje skivan börjar ta fart. Nästa vecka kommer första "singeln" att komma på purevolume.com (sök Morgan Kall). Flera bra låtar skrivna och jag ser mycket fram emot denna skiva. Blir nog i klass med förra skulle jag kunna tänka mig. 
Annars fick jag kritik idag att jag var för snäll som sträng lärare i rollspelet vi hade i skolan.
Grrrr.... Om de bara visste... 
Ännu en julklapp inhandlad förresten, nu börjar det också ordna upp sig. Det är mycket nu som börjar ordna upp sig, och lite julstämning har man i kroppen också. Ahhhhh....Stilla natt, heliga natt, ledig igen, ledig igen.
Lite läsa, lite musik, lite Bully och lite film.
Så har man ledigheten ordnad också.

Julklappshandel 1 - check!

Jag och min gode vän Herr Björklund var idag i Västerås och köpte lite julklappar. Jag hittade rätt mycket faktiskt.
Till min far köpte jag en Backyard Babies-skiva på rea.
Till min mor köpte jag ett par vita trosor med röda hjärtan på.
Till min yngre syster köpte jag tre par strumpor. Ett par med sjörövare på. Ett par med Homer Simpsons på. Och ett par med en tjock tjej som säger "vill du komma in och leka lite?".
Till min äldre syster köpte jag ett jättejättefint halsband med två pingviner som pussar varandra.

Trodde ni på allvar att jag skulle skriva vad jag köpte eller?
Haha....

Roligast var ändå när Herr Björklund blev stoppad på gatan av ett reporterpar utsänt av VLT. De ville veta vad han hade på sig och var han hade köpt det någonstans. Synd bara att hälften av plaggen var från H&M. Sedan posade han framför kameran, så stenhårt som bara han kan.
Han är väl en riktigt rock-star trots allt...

Och skivan är på g.
Not...

Pengar kan komma lägligt ibland...

Sådär ja, mina bekymmer har krympt för ett tag i alla fall. Jag har betalt Sälen-resan (SÄLEN!!!!) och har fortfarande julklappspengar kvar. Så pengar kan hitta till min ficka på något sätt i alla fall? Mmmm...
Annars var det i fredags en sån där dag då Simon skickade sms till alla pojkar och frågade om någon ville gå ut med honom. Och det ville alla. Så då gick vi på Nybron. Förfesten hemma hos mig var saknad. Bra högtalare, bra musik, goda drycker och en Marie som vann Idol. Undra hur skivan skulle vara om Amanda gjorde den?
Det kommer vi aldrig få veta. Tur det. Nu får hon tid att göra en bra skiva som passar henne.
   Väl ute välkomnades vi av lite girl-on-girl action. Det uppskattades. Och lite dans och lite Grease och lite Smirnoff och lite....ehhh, du vet Jone.
Billigare taxi på vägen hem. Det var skönt.
Tack grabbar för en (ganska) fin förkväll innan Sälen. Jag längtar som fan!

- We Are Not The Same ,I Am A Martian
It's Young Weezy F, Baby No Abortion
I Have Forcens, I Don't Have To Force Em
They Just Do What I Say Jack, Like Wheel Of Fortune
Im Heartless And Iced Out, See...
I Got An Icebox Where My Heart Use To Be
Young Money Baby, You Know Who We Are
And I Can Play With That Pussy Like I Play That Guitar

Ledig!

Ahhh... fredag, måndag, tisdag och onsdag. En ledig tid. Kanske tid till lite julklappsköp. Ja, jag tror nog det.
Annars blir det nog att skriva lite Exa 2, så man har allting klart när väl jullovet börjar kicka in.
Jag har nyss skrivit lite repliker våran basgrupp ska använda oss av när vi ska ha lite rollspel. Jag visste väl att min lilla skådespelarbakgrund (musikalen Willy, filmerna med min gode vän Björklund: "Tre klickar mos" och "...och hela sagan är blå") skulle komma väl till pass.
Jag såg en film med Lindsey Lohan, "I know who killed me". Det kan vara en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. Och fan...hon var inte så snygg som jag trodde heller.

Nu ska jag börja lite med skivan som jag hoppas ska bli klar innan Sälen-trippen. Men det är svårt att skriva bra låtar när man MÅSTE skriva bra låtar...

This is a must see....av min gode vän Björklund...
http://www.youtube.com/watch?v=5qJpXrKWNvA

Till den där lilla filmnörden som vi har i oss alla...

Nedladdat!

Life - Serie om en polis som suttit inne för ett brott han inte begått. Väl ute, 40 miljoner kronor rikare, vill han ta reda på vem som satte dit honom, samtidigt som han löser brott med sin kvinnliga kollega.
Det låter som vilket snut-serie som helst, men gå inte på det enkla. Damien Lewis, som skådespelaren heter, är mycket bra, cynisk och vass i sina kommentarer.
En annorlunda och mycket bra serie. Rekommenderas!

American Gangster - Grabbfilmernas grabbfilm. En gangsterdrama med Denzel Washington och Russel Crowe. Snygga miljöer och en bra historia vävs tillsammans med mästerliga skådespelare.

Kaffe, vad gör du med mig?

Jag mår illa av kaffe. Får jag i mig en kopp på morgonen så mår jag illa nära två timmar efteråt. Vad är det som händer? Det är ju morgonens viktigaste punkt. Är det min kropp som inte tål det, eller sitter det psykiskt?
Hoppas att det går över. Kaffe är ju svårt att klara sig utan....
Jag sitter i skolan och väntar på en föreläsning. Vet inte vad den handlar om , vet inte vem som ska prata. Jag vet bara att jag ska ta 12-tåget hem. Det är det enda kravet jag har efter beskedet om den första måndagen i skolan sedan starten.
Och boken tills imorrn är flyttad till torsdag. Nu måste jag förmodligen köpa den. 300 kronor flyger ur min ficka ännu en gång.
Julklapparna kanske uteblir. Eller också frågar jag ungarna på skolan om de kan rita lite teckningar.

EM, Here we come!

Det var riktigt spännande i slutet när det bara var två bollar kvar. Vilket lag skulle bjudas in i Dödens grupp tillsammans med Holland, Frankrike och ett pånyttfött Rumänien? Det blev som tur är inte Sverige och våra vikingagudar ler mot oss ännu en gång. Istället för vi möta fjolårsvinnarna Grekland, världens sämsta bästa lag (efter England) Spanien och världens största land Ryssland. Puh!
Det ska sägas direkt att det blir enklare, men inte enkelt. Och i kvartsfinalen får vi möta någon i Dödens grupp. Tack och hej då Sverige!

Jag och Jone slog sönder våra händer och en jävla massa brädor idag också, när Runevallens omklädningsrum skulle rivas. Synd att det bara fanns en kofot i närheten. Jag ville gärna ge mig på det med en slägga. Men kofoten gav spår efter sig den också...

Vilket mål, Sebbe...vilket mål!
En skräll i EM?

Jinglebells, jinglebells, jingle all the way!!

Idag är det danföredanföredanföredanföredanföredan... äh, det är den 1 december. 23 dagar till Julafton. Jag såg på julkalendern och det var väl sådär. Allan Svesson är Tomten. Ganska sträng tomte. Det har inte jag lärt mig att han är...
Förövrigt så har det varit en dag full av innebandy. Jag spelade först match (vinst 7-4) och sedan följde jag med min kompis "reporten" på ett uppdrag. Synd bara att artikeln inte blir så rolig. Det blev förlust för herrarna.
Just nu sitter jag och plinkar lite på gitarren. Jag har lovat att nästa skiva kommer innan Sälen-trippen, men det blir svårt att skriva när man ska plugga hela jävla tiden.
Och boken vi ska läsa tills på tisdag har jag inte fått tag på. Jag får väl skolka eller nåt.
Nej, det kan jag inte göra. Jag får väl ta fram min skådespelartalang och låtsas igen...
- There was a girl who was falling apart but I had nothing to do with her broken heart

RSS 2.0