Minnen del 3

Och du minns första gången alkoholen knackade på. Du har berättat för dina föräldrar att första gången du smakade på denna underbara med farliga dryck var en månad innan du fyllde 18. Men sanningen är...


...att du gick i 8an.
Du minns att Brian hade hittat öppnade whiskey-flaskor i hans pappas barskåp och blandade olika sorter i en pet-flaska. Eller var det så? Det låter väldigt banalt och tonårsaktigt, så vi säger det. Det blir bättre då.
Du minns också att du tyckte, som nu, att whiskey smakade piss rent. Du tror inte ens att Brian tyckte det var så gott, men vad skulle ni blanda det med? Valet föll på Fanta. Citron. Smaken var olidlig. Men jävlar va vuxna ni var!

Du tror att det var en fredagskväll och att du minns att ert första stopp var på din gamla lågstadieskolas gård. En halv mun whiskey, en halv mun Fanta Citron. Och ni började fejka. Eller, du kan inte tala för Brian. Men du, du fejkade en fylla. Alkoholen tog knappt någonting, men Brian var glad (full?), så du måste vara glad (full).
Du minns att du puttade in Brian i ett rött staket och att han föll ner på asfalten.
Du skrattade, Brian skrattade, och det var du och han mot världen.
Väl nere på marken fann han en 100-kronorssedel. Du krävde hälften eftersom 'om jag inte hade puttat dig, hade du aldrig hittat den'. Men Brian tog smällen, Brian skulle ha priset.

En halv mun whiskey, en halv mun Fanta Citron.
Svälj!
Kvälj!
'Det är lungt, det är lungt, vi går vidare'.

Nästa stopp på er fyllevandring var "Kungsörs berg" vig Häggen. Ni stannade inte kvar länge, utan vandrade vidare upp på byn. Som stod folktom. Du minns att du blev nervös när det kom någon vuxen människa gåendes mot er. Tänk om det var någon dig pappa kände, eller ännu värre, tänk om det var din pappa!? Men det var det aldrig.
Sista stoppet: fritidsgården. Det ställe du och Brian aldrig var inne i om kvällarna. Inte heller den här gången utan ni stod kvar utanför ett tag innan ett år äldre män kom ut och frågade skrattandes om ni var fulla. Brian sa 'ja', du ville inte vara sämre, så du sa också 'ja'. Men du kände fortfarande ingenting.
De ett år äldre männen bjöd er på snus. Brian sa 'ja', du var lite sämre och sa 'nej'.
Du minns inte varför, men plötsligt låg Brian på asfalten för andra gången den kvällen, skrattandes, medan du stod ovanför och sparkade honom lite lätt i sidan. Du tror att Brian fick ett litet sår på lillfingret.

På vägen hem stannade ni framför din gamla lågstadieskola och drack upp resten.
En halv mun whiskey, en halv mun Fanta Citron.
Svälj!
Kvälj!
Du minns att du sa något i stil med 'shit, vad konstigt allt känns, typ ljuset kommer efter'. Brian svarade 'jag tror du fejkar'. Du blev lite sur och sa 'fan heller', men tänkte 'han känner mig alltför väl, den där Brian.'

Kommentarer
Postat av: brian

snyft...

2008-05-15 @ 13:28:54
URL: http://jagskanoglyckas.blogg.se/
Postat av: C

Vackert, vackert...

2008-05-15 @ 16:07:20
Postat av: Emma

Den här har jag hört förut :)

2008-05-15 @ 16:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0