Minnen del 6

Och du minns din andra förälskelse. Eller var det verkligen en förälskelse? Var du verkligen kär? Ja, du tror det, och det låter bättre då, så vi säger det.

Det var i hon som var ett år äldre än dig, hon som gick i din systers parallellklass. Hon som hade brunt, långt hår och en byst som en gudinna. Nu när du tänker efter så kanske det inte var en förälskelse i alla fall.

Så du slutar skriva om henne.

.

.

.

.

Men du minns väl det som hände i klassrummet, den där gången då din systers kompis skämde ut dig inför hela världen? Nu ska vi se, hur började det...?

Du minns att du satt bredvid Brian, din systers kompis satt mittemot er. Du minns att ni hade en lektion där man själv fick välja vad man ville ha, du tror du hade svenska. Din systers kompis hade ett klassfoto på den där "förälskelsen" i sin plånbok, och att du hade en tjugolapp i din ficka. Man får väl försöka, det kostar väl inte mer än en tjuga?

Fel.

Hon gav dig fotot, du gav henne pengarna, hon ropade 'hur kan man köpa ett foto på henne för en tjuga, du skulle ha fått det gratis'.

Skrattsalvorna avlöste varandra.

Och du sjönk. Djupare och djupare ner i marken. De kastade sten mot dig, spottade på dig och när du sjönk ända ner till avgrunden, brände de dig på bål.

Men du fick fotot. Och gick hem med ett leende på läpparna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0