Charlie Wilson's War

Julia Roberts har inte setts på vita duken sedan "Oceans Twelve", 3 år sedan. Detta är hennes comeback. Hur sköter hon sig. Sämre än förväntat faktiskt. Hon kommer i filmen från Houston och hennes fejk-dialekt är så konstlat så man blir mörkrädd. Samma sak med hennes överflöd av smink.
Men allt är inte ris i den här filmen. Man får faktiskt se henne i bikini. Tajtare än vad jag trodde.

Tom Hanks spelar kongressmannen och playboyen Charlie Wilson som hjälper Afghanistan från Sovjetunionens invasion genom att ge de vapen så de kan skjuta ner asen själva.
Jag har aldrig varit så förtjust i politiska, sanna, långa, filmer. Denna film är politisk och baserad på en sann historia, men tack gode gud inte lång. 92 minuter, om man inte räknar med eftertexterna. Man får med allt som man behöver veta och det är faktiskt ganska intressant. Men också underhållande. Vackra och vältänkta repliker flödar som skinande vatten och Phillip Seymor Hoffman (som börja bli en liten favorit) får briljera.

Annars är detta USA:s film. En som film som får Amerika att framstå som bäst, störst och vackrast. Ni vet den gamla klyschan. Om man bortser från det så är det en charmig bagatell (jag vet, det är en kritikers favoritcitat).

F F F


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0