En mycket dyrbar ägodel...

Minnet är en av människans mest dyrbara ägodelar. Glöm inte det.
Men det betyder inte sällan att man får tillbaka det när man tappat det. Det ligger väl kvar någonstans som en skadeskjuten fågel och väntar på att bli hittad och omplåstrad. I det vanliga yrkeslivet händer det sällan att det glider en ur fingrarna (utom för mig verkar det som; det är som en hal tvål) men under vissa omständigheter tappar man faktiskt det. Och om det är med mening eller inte är svårt att veta. I rättegångsalar och kvart över två en lördagsnatt.
Hon sa att hon inte kommer ihåg telefonsamtalet. My ass.

Salstenta på fredag. Grundläggande matematisk- och läs- och skrivinlärning.
1+1 är 2 och bil rimmar på pil och o:et är den där runda ringen i alfabetet. Vad mer behöver man veta?
Mycket, verkar det som.
Analytisk, syntetisk, behaviorismen, subkultur, fontetiska och paralingvistiska aspekter...
Den som kan ge mig en lättförståelig förklaring till dessa ord får en Piggelin av mig.

Kommentarer
Postat av: Thess

Analytiska funktioner (även komplexanalytiska funktioner eller holomorfa funktioner) studerar man i den del av matematiken som kallas komplex analys. Komplex analys är den gren inom matematiken som undersöker holomorfa funktioner, dvs funktioner definierade i något område av det komplexa talplanet, som antar komplexa värden samt är deriverbara i komplex mening.

Behaviorism är en vetenskaplig psykologisk strömning som växte sig stark i början av 1900-talet. Behaviorismens tidiga förespråkare, däribland John Watson, menade att det enda vi kan studera är människans konkreta beteende i olika situationer. Vad som pågår i människors huvud kan vi aldrig veta, och ska därför betraktas som en svart låda.

En subkultur är en samling individer med bestämda uppfattningar och beteenden som skiljer dem från den större kultur som de är en del av. En subkultur kan utmärka sig genom att dess medlemmar är av en viss ålder, kön eller etnisk tillhörighet, och att de har vissa gemensamma åsikter, religiösa uppfattningar eller sexuell läggning. En subkultur definieras ofta genom att den motsätter sig de värderingar som den större kulturen har, en definition som det inte råder konsensus om. Ofta vill medlemmarna av en subkultur signalera sitt medlemskap genom mode eller musik. Subkulturerna i västvärlden i dag kretsar ofta kring någon musikgenre eller någon politisk ideologi.

Fonetik är vetenskapen om talet, särskilt talljuden. Den ägnar sig åt både att beskriva språkljud, bland annat hur de bildas (talproduktion), och hur de uppfattas och förstås (talperception).

Se, jag kunde några.. :) Eftersom jag inte kunde alla kanske jag kan få en halv glass i alla fall??

2007-11-29 @ 18:10:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0